Въздушни таксита ще се появят в много градове по света

...
Въздушни таксита ще се появят в много градове по света
Коментари Харесай

До 2025 година ще се появят летящи таксита по света

Въздушни таксита ще се появят в доста градове по света до 2025 година. Това заяви Даниел Вийганд, съосновател и общоприет шеф на немския производител на въздухоплавателни средства Lilium. От компанията означават, че услугата е ориентирана към елементарните консуматори, а освен към богатите пасажери.

Само преди дни Lilium заяви за първия полет на първообраз на летящо такси с пет места.Таксиметровият аероплан е екипиран с 36 електродвигателя и аеродинамичната двигателна сила, която може да бъде ориентирана както за отвесно политане и кацане, по този начин и за водоравен полет. "Днес вършим идната огромна стъпка към превръщането на градската въздушна подвижност в действителност. Ние мечтаем за свят, където всеки може да лети докъдето желае и когато желае ", разяснява Вийганд.

Самолетът може да форсира до 300 км/ч и да лети на разстояние от 300 км, оптималната мощ на всички мотори е 2 хиляди к.с. От компанията оповестяват, че по време на полета ще се употребяват единствено 10% от мощността на мотора. Простотата на структурата на транспортното средство, което е без опашка, рул и въздушно витло, способства за сигурността и лекотата на работа на самолета.

Lilium е учредена през 2015 година събра повече от 100 милиона $ от вложители от международна класа, измежду които са Atomico, Tencent, LGT, Freigeist и Obvious Ventures.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР