Въздушни атаки удариха позиции на проирански сили и милиции техни

...
Въздушни атаки удариха позиции на проирански сили и милиции техни
Коментари Харесай

18 бойци са убити при въздушни удари в сирийска провинция

Въздушни офанзиви удариха позиции на проирански сили и милиции техни съдружници в източна Сирия през нощта, при което починаха 18 души. Не е ясно кой е направил ударите в региона на Албу Камал покрай границата с Ирак, заяви Сирийската обсерватория за правата на индивида (СОПЧ), представена от БГНЕС.
СОПЧ, която има необятна мрежа от контакти в цяла Сирия, съобщи, че " 18 бойци са убити, само че техните националности към момента не са избрани ".
Албу Камал се намира в провинция Дейр Есзор, която покрива огромна част от пустинята в източните региони на Сирия, където по този начин нареченият халифат на групировката „ Ислямска страна “ към момента държи своята последна твърдина.
Контролът на региона е разграничен сред подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски бойци и групи, настоящи в поддръжка на режима на Дамаск, който има за съдружници Иран и Русия.
През юни 2018 година при удари покрай иракската граница починаха 55 души от подкрепящите режима на Башар Асад сили, най-вече сирийци и иракчани, напомня СОПЧ.
По това време американски чиновник съобщи, че Израел е виновен за ударите, само че еврейската страна отхвърли коментар.
Израел е нанесъл стотици удари в Сирия, ориентирани против – по думите на Израел – позиции на ливанското шиитско придвижване „ Хизбулла “ и ирански сили. Йерусалим аргументира тези си дейности с попречване желанията на Иран трайно да разположи сили на сирийска територия.
Действащите в поддръжка на Дамаск сили в Дейр Есзор се употребяват от поддръжката на разнообразни въоръжени обединения, в това число иракски и ирански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР