Въздушната тревога беше обявена в Украйна тази нощ в 12

...
Въздушната тревога беше обявена в Украйна тази нощ в 12
Коментари Харесай

Нови руски удари в Кривой Рог, Одеса и Харков, Крим съобщи за атака с 9 дрона

Въздушната паника беше оповестена в Украйна тази нощ в 12 от 24-те украински области, демонстрират данните от системата за предупреждаване на популацията. Сирените виха към един час и половина, а в някои райони - два часа. Въздушната паника остана в действие най-дълго в югозападната Одеска област, където тази нощ отекнаха пет поредици детонации.

Системата за противовъздушна защита се е задействала, сподели представителят на регионалната военна администрация Сергий Братчук, представен от организация Укринформ.

" Противовъздушна отбрана работи! Бийте ги, братя! ", написа Братчук в " Телеграм ". Властите в Одеса оповестиха, че противовъздушната защита е свалила всичките 18 дрона, засечени в региона. Вчера украинската войска заяви за трима убити цивилни при съветски ракетен удар по града.

" Кривой Рог . Експлозии ", написа в " Телеграм " и ръководителят на градския съвет Олександър Вилкул.

Руски ракети са поразили два промишлени обекта в града, заяви кметът Олександър Вилкул, представен от Ройтерс.

Три ракети са поразили две промишлени предприятия , " които няма нищо общо с военните ". Ранен е 38-годишен мъж. Отломки от ракетите, свалени от системата за противовъздушна защита, са нанесли вреди на един автомобил, посочи Вилкул. " Пораженията са обилни ", написа той в " Телеграм ".

Броят на убитите при съветската ракетна офанзива против родния град на украинския президент Володимир Зеленски в сряда в това време доближи 12, откакто един от ранените умря в болница през вчерашния ден, отбелязва ДПА.

Тази нощ отекнаха детонации и в Харков на североизток, съветски ракети бяха изстреляни и против източните градове Краматорск и Костянтиновка . Убити са трима души и са разрушени десетки частни домове. Взрив в Краматорск остави голям кратер на улица. Убити са минимум двама души.

В Крим през нощта и сутринта са свалени или заглушени 9 БПЛА , няма жертви. Това заяви ръководителят на републиката Сергей Аксенов, представен от ТАСС.

" През днешната нощ и сутринта над територията на Република Крим бяха регистрирани девет БПЛА: шест апарата бяха свалени от силите на противовъздушната защита, три бяха заглушени посредством радиоелектронна битка. Един дрон се взриви в Красногвардейски регион, с. Докучаево. Няма жертви, изпочупени са прозорци на редица къщи. Всички служби са на място ", написа той в канала си в Telegram.

Продължават боевете в западната част на Донецка област , изключително в региона на Макаровка и в западната част на Запорожка област, заяви заместник-министърът на защитата Хана Маляр. В началото на месеца Украйна стартира своята дълго чакана контраатака за отвоюване на окупирани от Русия територии. Киев твърди, че настъплението е сполучливо, а Москва отхвърля. На този декор Русия продължава да прави всеки ден офанзиви с ракети и дронове.

Очаква се през днешния ден в Запорожката АЕЦ да дойде ръководителят на Международната организация за атомна сила - Рафаел Гроси . Визатата му беше анулирана от съображения за сигурност.

Сателитни фотоси демонстрират охлаждащите резервоари на централата преди и след гърмежа на язовира " Нова Каховка ".

Във вечерното си послание украинският президент Володимир Зеленски съобщи:

" Днес съветските диваци направиха още ракетни удари против Одеса с ракети " Калибър ". Десетки съставни елементи от тези ракети са доставяни на Русия от други страни. Очевидно всеки маршрут за доставка е метод да бъде засилван терорът. Светът има инструмент да прекъсне такива направления - от всяка страна, от всяка компания, чиито съставни елементи се употребяват от съветските производители на ракети ".

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР