Въздушна тревога е обявена в цяла Украйна тази сутрин. Регионалните

...
Въздушна тревога е обявена в цяла Украйна тази сутрин. Регионалните
Коментари Харесай

Украйна обяви въздушна тревога

Въздушна паника е оповестена в цяла Украйна тази заран. Регионалните управляващи предизвестиха за допустима ракетна офанзива, съобщи Reuters. Две съветски ракети са били видяни над територията на Николаевска област, заяви нейният губернатор Виталий Ким в Telegram.

„ Ракетите летят на територията на Украйна. Поне две са ориентирани на северозапад през Николаевска област “, сподели той.

Електроенергийната компания заяви, че прави спешни прекъсвания на електрозахранването в столицата Киев, останалата част от Киевска област, както и регионите на Одеса и Днипро заради заплаха от ракетно нахлуване.

По-рано украинската войска заяви, че нейната противовъздушна защита е свалила всичките 24 съветски дрона, изстреляни при офанзива през нощта. Петнадесет от безпилотните самолети са били свалени към столицата Киев, където няма известия за вреди.

Атаката идва откакто стана ясно, че Съединени американски щати и Германия изпращат бойни танкове на Украйна, надлежно M1 Abrams и Leopard 2.

Общо 80 танка ще бъдат предоставени на Украйна. В сряда най-сетне заяви, че Германия ще даде 14 танка Leopard на Киев, последва изказване и на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за осуряване на американски тежки машини Abrams. Доставки на танкове ще има още от Полша, Финландия (Leopard), Франция, Англия и други Очаква се машините да бъдат доставени до края на месец март, а подготовката на военните да отнеме към 6-8 седмици.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба също съобщи, че е почнал договарянията с Полша за снабдяване на изтребители.

На 15 януари по време на масирана въздушна офанзива съветска ракета удари жилищна постройка в украинския град Днипро, като умъртви 45 души, измежду които и шест деца. Ранените бяха към 80, доста от тях в сериозно положение. След това се отпуши диалогът сред съдружниците за доставки на тежко оръжие за Украйна, за каквото президентът Володимир Зеленски приканва от месеци.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР