Въздухът в Пловдив тази сутрин е по-мръсен от този в

...
Въздухът в Пловдив тази сутрин е по-мръсен от този в
Коментари Харесай

Въздухът в Пловдив по-мръсен от този в Пекин

Въздухът в Пловдив тази заран е по-мръсен от този в 22-милионния мегаполис Пекин. Това демонстрират данни на интернационалния портал IqAir, който наблюдава качеството на въздуха в целия свят.

Порталът проучва данните на двете публични станции за премерване на качеството на въздух в Пловдив, ситуирани в кв. " Каменица 1 " и в жр " Тракия ".



Според информацията въздухът в Пловдив е 5 пъти по-мръсен от допустимите параметри , заложени в " Насоки за качество на въздуха на Световната здравна организация ".

В момента под тепетата станциите демонстрират, че фините прахови частици от вида ФПЧ2.5 са 24.5 µg/m³ при възможни граници от 15 μg/m3 приблизително за 24 часа съгласно СЗО. По-грубите прахови частици ( ФПЧ10 ) са в възможни стойности от 33.9 µg/m³ при граници от 45 μg/m3 приблизително за 24 часа.

За да се предпазят от следствията от мръсния въздух, от портала поучават пловдивчани да държат затворени прозорците си, както и така нататък " чувствителни групи " да заобикалят занимания навън.



Общият показател за качеството на въздуха, основан на най-различни замърсители, демонстрира сдържан рейтинг от 77 и е записан като " сдържан ".

В същия час в Пекин индикаторите на въздуха са по-добри. В китайската столица отклонения от нормата има единствено във връзка с ФПЧ10, които са замерени на стойности от 91 µg/m³, което е едвам 2,4 пъти повече от допустимото. Общият показател е 69. В мощ са същите предизвестията като в Пловдив.

Припомняме, че през зимата в града под тепетата обстановката беше надалеч по-критична. Пловдив беше стигнал рекордно високи индикатори за замърсен въздух с рейтинг от 161, който беше оценен като " вреден ". За информация - през днешния ден в международен проект най-мръсен е въздухът в Карачи, Пакистан с общ показател от 160.

Припомняме, че поради нечистия въздух против България се водят каузи. Наскоро Здравко Димитров пък беше санкциониран.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР