Въздухът, който дишаме всеки ден, водата, която пием и храната,

...
Въздухът, който дишаме всеки ден, водата, която пием и храната,
Коментари Харесай

Eто кога тялото се нуждае от детокс

Въздухът, който дишаме всеки ден, водата, която пием и храната, която консумираме, са цялостни с отрови. Мобилните телефони, които носим в ръцете си съвсем през целия ден и повърхностите, които пипаме, също са източник на доста бактерии, които могат да ни разболеят. Тези нездравословни субстанции се натрупват в тялото и няма по какъв начин да се предпазим на 100% от тях, само че може най-малко да понижим количеството им.

Често се приказва за детокс или казано по-просто – пречистване на организма от токсините. Някои хора, увлечени от най-новите трендове за здравословно хранене, натъртват на детоксикиращи храни и питиета, само че те не всеки път са нужни.

Ето по кои признаци да познаете, че се нуждаете от филтриране:

Запек

Ние несъзнателно консумираме най-различни химикали, попаднали в храната, която одобряваме. Сред тях има оцветители, консерванти, изкуствени аромати. Когато доближат до червата, те нарушават работата на храносмилателната система и предизвикват запек. Друг вид е въпросното струпване на нездравословни субстанции да докара до разстройство.

Похапването на повече органични храни, ограничението на приема на алкохол, пиенето на доста вода, нормално оказват помощ за разрешаването на казуса. Колкото и да е мъчно, опитвайте се да взимате по-чисти плодове и зеленчуци, отгледани от по-малки производители. Смята се, че тези в огромните хипермаркети са цялостни с отрови, с цел да могат да устоят повече и да имат по-добър външен тип.

Замаяност

Трудното съсредоточаване е главен симптом, че нещо не е наред и тялото се нуждае от филтриране. То е съпроводено със замаяност и главоболие. Ако чувствате тези признаци, променете метода си на хранене. Наблегнете на пресните храни и намалете въглехидратите. Потърсете и други източници на потребни витамини и минерали, с които тези проблеми ще отшумят.

Обилно изпотяване

Ако сте се изкъпали доскоро и употребили дезодоранта, само че все пак незабавно след обличане на облеклата се потите, то тялото не смогва с насъбраните отрови и се пробва да ги изхвърли по някакъв метод. Тези субстанции основават неприятната миризма под мишниците. Ако вземете ограничения за понижаване на количеството им, ще усетите, че след няколко дни потенето и неприятният мирис ще изчезнат.

Сърбеж по кожата

Като максимален орган в тялото, кожата бива нечиста най-лесно. Токсините навлизат през кожните кафези. Това може да стане посредством перилни почистващи препарати, замърсен въздух, некачествена козметика, тютюнев пушек и други. Когато получите противен сърбеж, акне, екзема и зачервяване, то сигурно се нуждаете от детоксикация.

Трудно заспиване

Натрупването на отрови изтощава тялото, само че и не му дава да се отпусне обикновено. Ето за какво сънят става по-некачествен. Човек или мъчно заспива, или се буди постоянно през нощта. Безсънието може да докара до съществени здравословни проблеми, тъй че потърсете способи за филтриране на организма в най-скоро време.

Болки в тялото

Ако спортувате постоянно, не е изключено да усещате болежка след натоварване, само че тя би трябвало да отшуми след известно време или банкет на избран медикамент. Но в случай че това не стане, то повода е друга – токсините, които покачват възпалителния развой и провокират болежка.

Източник: tialoto.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР