Въздържането от алкохол е свързано с 45% увеличение на риска

...
Въздържането от алкохол е свързано с 45% увеличение на риска
Коментари Харесай

Хората, които не консумират алкохол, са склонни да развият деменция


Въздържането от алкохол е обвързвано с 45% нарастване на риска от приемане на деменция от ранна възраст.

Тези, които се лимитират от приема на алкохол, са също и с нараснал риск от диабет и сърдечносъдови болести.

В изследване са взели участие 9 087 индивида и са проследявани в продължение на към 20 години. Регистрирани са 397 случая на деменция. Според проучването хората, които дълготрайно се въздържали от алкохол , са с максимален риск от деменция – към 65 %.

Деменцията се характеризира с увреждане на паметта и способността за разсъждаване, както и загуба на когнитивните функционалности , което пречи за осъществяване на естествената активност в всекидневието.

Попринцип болестта визира повече възрастните . Хората, които още от междинна възраст се лимитират от приема на алкохол, са с по-голям риск от деменция.

Доказано е, че умереното ползване на спиртни питиета оказва помощ за попречване на положението, като се понижава равнището на холестерол и кръвното налягане. Най-добри резултати се регистрират при потреблението на вино .

То съдържа полифенолни съединения, свързани със защитни резултати върху невродегенеративните и съдовите пътища, както и с кардиозащитни резултати върху понижаване на възпаленията и смяна на липидния профил. Виното е богато и на флавоноиди , които имат антиоксидантен резултат и обезврежда свободните радикали в организма.

Свързани публикации.. Чаша алено вино седмично улеснява зачеването 0 Физически издръжливите нямат деменция 0 Каква е връзката сред алкохола и рака? 0

От друга страна, специалистите настояват, че както дълготрайното прекъсване на алкохола, по този начин и несъразмерната консумация , водят до приемане на болестта.

С увеличението на алкохол, рискът от развиване на деменция се усилва. Препоръчва се да не се надвишава дозата от 14 алкохолни единици седмично, т.е бутилка и половина вино или 350 мл. корав алкохол.

Авторите на проучването даже настояват, че има доста хора, болни от деменция, а заради неналичието на лекуване, броят им се чака да се усили до 2050г . Предпазването е основен фактор за попречване на положението.

Заключението, което вършат откривателите е, че даже минималната консумация на алкохол, защищава от развиване на деменция . При по-голям банкет обаче, вероятността да се заболее също е огромна.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР