Въздържам се за решението за Перник не защото не искам

...
Въздържам се за решението за Перник не защото не искам
Коментари Харесай

Сидеров в СОС: Гласувахме да напълним джоба на френската „Веолия” за наша сметка

”Въздържам се за решението за Перник не тъй като не желая да помогнем на перничани, а с цел да насоча вниманието към концесионера, който ще печели, откакто страната ще заплати за станции, байпаси, поправки, тръбопровод ”, съобщи водачът на АТАКА
Общинският консултант в СОС и водач на АТАКА Волен Сидеров единствен от всички гласоподава „ Въздържал се” по решението за обезпечаване на вода за Перник през София. „ Да дадем вода на Перник е хубаво, хуманно, спасяваме перничани. ДА! Но аз се възпирам, с цел да светна една лампичка и да насоча вниманието към концесионера „ Софийска вода” АД. Има параметри, които би трябвало да се изпълнят от страната. Държавата - това сме ние. Данъкоплатците. Да, не е общинският бюджет, само че е държавният. Ние плащаме помпени станции, байпаси, ремонт на язовир, тръбопровод до Перник, след което концесионерът стартира да продава вода и да печели”, съобщи по време на дебатите в Общината Сидеров.

По думите му концесионният контракт би трябвало да се поправя, редактира, а може би и приключи. Той посочи, че „ Софийска вода”, т.е. френската компания „ Веолия” (която взе водата на Париж, само че я изгониха оттам) не заплаща нито лев концесионна такса, нито лев дял.

„ Давам сигнал на СОС да прочете този контракт, да се насочим към концесионера, тъй като през тях ще минава облагата. Фандъкова пое отговорност, че няма да има проблеми за столичани. Но за цената на водата тя не може да подсигурява. „ Софийска вода” в случай че на следващия ден изиска увеличение на цената на водата, КЕВР ще каже, че е нужно и никой от нас няма да може да се намеси. Основният проблем е, че водата на София не би трябвало да бъде на концесия”, заключи Сидеров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР