Въз основа на правилника за организация дейността на Народното събрание

...
Въз основа на правилника за организация дейността на Народното събрание
Коментари Харесай

ЗА ПРИМЕР: Схватката пред учениците в парламента се размина с порицания

Въз основа на правилника за организация активността на Народното събрание и съответно член 156 натрапвам мярката " неодобрение " за народните представители Искрен Митев и Костадин Костадинов. Това заяви през днешния ден зам.-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин след вчерашното сдърпване сред Митев и Костадинов, което ескалира в напрежение сред парламентарните групи на " Продължаваме промяната " и " Възраждане ".

Чл. 156 гласи, че ръководителят постанова наказване на депутат, който нарушава реда на съвещанието или е основал безвластие в залата, разясни Вигенин.

В 3-дневен период те могат да възразят пред ръководителя на Народното събрание. Това е най-леката мярка по правилника на Народно събрание.

Вчера Костадинов и Митев едвам не стигнаха до пердах в пленарната зала пред смаяните погледи на възпитаници - посетители на Народното събрание, позиционирани на балкона.

До битката се стигна, откакто депутатът от ПГ на " Промяната " назова от трибуната водача на " Възраждане " " Копейкин ", след това националистът отиде до мястото му, а Митев го задърпа за вратовръзката. Това докара до включването на национални избраници от двете фракции в словесното меле и единствено бързата интервенция на квесторите осуети багра посред съвещанието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР