Въз основа на положителни резултати от по-ранните си проучвания, фармацевтичната

...
Въз основа на положителни резултати от по-ранните си проучвания, фармацевтичната
Коментари Харесай

Джонсън&Джонсън започва голямо изпитване на своята еднократна ваксина срещу Covid-19

Въз основа на позитивни резултати от по-ранните си изследвания, фармацевтичната компания " Джонсън&Джонсън " (Johnson&Johnson) стартира последния стадий от клиничните изпитвания на своята ваксина против ковид.

Въпреки че изостават с няколко месеца от останалите изпитвания във фаза 3 в Съединени американски щати, изследванията на " Джонсън&Джонсън " ще бъдат най-големите, като по проект би трябвало да обзет 60 000 участници. Според специалисти пробната ваксина на " Джонсън&Джонсън " може да има обилни преимущества пред някои от съперниците си, написа " Ню Йорк таймс ". Не е належащо да се съхранява при минусови температури и може да изисква слагането на единствено една доза вместо на две.

Само изследване във фаза 3, което съпоставя резултатите на имунизацията с тези на плацебо, може да дефинира дали една доза в действителност е ефикасна, споделя доктор Джудит Файнберг от Университета в Западна Вирджиния, която не взе участие в изследванията. Ако това се случи, може доста да форсира напъните за ограничение на пандемията.

" Истинският проблем тук е времето “, споделя тя. " Трябва да имунизираме доста хора в действителност бързо. “

Изпитванията във фаза 3 започнаха в понеделник. На конференция във вторник доктор Пол Стофълс, основен теоретичен шеф на " Джонсън&Джонсън ", съобщи, че компанията може да успее да дефинира до края на годината дали имунизацията е безвредна и ефикасна. Скоро компанията ще разгласява онлайн данни от по-ранните етапи на своите тествания, сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР