Въз основа на оперативната обстановка около Авдийвка, за да избегнем

...
Въз основа на оперативната обстановка около Авдийвка, за да избегнем
Коментари Харесай

Украйна се изтегли от Авдийвка

Въз основа на оперативната конюнктура към Авдийвка, с цел да избегнем обграждане и да запазим живота и здравето на военнослужещите, взех решение да изтегля нашите елементи от града и да преминем към защита на по-благоприятни линии ".
Това съобщи военачалник Олександър Тарнавски, който командва регион на Авдийвка. Изтеглянето на украинците е разследване от засиления съветски напън върху източния град, който се следи през последните седмици, съобщи Агенция Франс Прес.
Това е забележителна алегорична победа за Русия преди годишнината от началото на нашествието на 24 февруари и най-значителната й териториална облага, откогато завладя Бахмут през май предходната година.
" В обстановка, в която врагът настава върху труповете на личните си бойци с преимущество на обстрела 10 към едно, при непрекъсната бомбардировка, това е единственото вярно решение ", сподели Тарнавски.
" Обкръжаването беше предотвратено, персоналният състав беше изтеглен, а нашите бойци заеха защита на избраните линии ", добави той.
Това е първото значимо решение на новия боен шеф на Украйна Олександър Сирски след назначението му на 8 февруари, който съобщи, че то е за опазване на живота на бойците и попречване на обкръжаването им.
" Реших да изтегля нашите елементи от града и да мина към защита на по-благоприятни линии ", написа Сирски във Фейсбук малко преди известието на Тарнавски.
" Нашите бойци извършиха почтено военния си дълг, направиха всичко допустимо да унищожат най-хубавите съветски военни елементи и нанесоха обилни загуби на врага ", съобщи Сирски.
Авдиевка, която преди съветската инвазия имаше към 34 000 поданици, има значима алегорична стойност.
Индустриалният град се намира в Донецката област на Украйна, която е очевидец на най-тежките боеве по време на съвсем двегодишната съветска инвазия и за която Кремъл твърди, че е част от Русия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР