Въз основа на информация от открити източници руският експерт Валентин

...
Въз основа на информация от открити източници руският експерт Валентин
Коментари Харесай

Русия продава на САЩ след 24 февруари, но Вашингтон старателно крие това

Въз основа на информация от открити източници съветският специалист Валентин Катасонов проучва стокообмена сред Русия и други страни на фона на санкционната политика на Запада.

Както написа " Свободная преса ", до момента в който Съединени американски щати и Европейски Съюз не престават да постановат нови ограничавания на Русия, самите Щати даже след 24 февруари, от началото на войната в Украйна, не престават да купуват дърва, метали, уран, исполин, храни и други артикули от Русия.

Позовавайки се на мнението на задграничния наблюдаващ Драго Боснич, анализаторът разобличи лицемерието на Вашингтон, който принуди Европа да се откаже от връзките с Руската федерация, само че в това време продължава интензивно да сътрудничи на съветската страна.

Освен това американските управляващи се пробват да скрият от „ сътрудниците “ вноса на доста артикули от Русия. Например неотдавна Съединените щати започнаха да транспортират съветски артикули през Турция. Това, по-специално, заяви вестник Yeni Safak в края на август, базирайки се на източници от турския бизнес.

Както отбелязва специалистът, анализът на външноикономическите връзки сред районен съд и други страни е усложнен заради обстоятелството, че Федералната митническа работа на Русия, както и други ведомства, са затворили оперативна статистическа информация за външната търговия на страната.

Въпреки това, с помощта на информация от други страни, с които Русия поддържа стопански връзки, Катасонов направи заключения за стокообмена сред нашата страна и други страни.

Така, съгласно Министерството на търговията на Съединени американски щати, в интервала от януари до юли 2022 година в Руската федерация са импортирани артикули от Америка на стойност 1,30 милиарда $. 

Вносът в Съединени американски щати и Русия възлиза на 11,64 милиарда $ за същия интервал.

Така доставките от Русия за Съединени американски щати надвишават 9 пъти покупките оттова. 

Припомняме, че след 24 февруари Вашингтон наложи търговски наказания против Русия. Особено строги ограничения се отнасяха до доставките на артикули от Съединените щати. По този метод Западът се опита да обезкърви съветската стопанска система, спирайки доставките на значими артикули.

Много артикули обаче ще продължат да се доставят в Съединените щати от Русия - от дърво до оръжеен исполин. Въпреки спада на комерсиалния оборот с към половината, доставките към момента се правят в огромен мащаб.

Експертът декларира, че от Русия в Съединени американски щати се внасят освен дървен материал, метали и хранителни артикули, само че и радиоактивни материали (47 партиди, 7,7 хиляди тона), като някои от тези артикули могат да попаднат в категорията „ стратегически значими “.

Също по този начин в Съединени американски щати към момента се доставят от Русия: „ електроди от въглерод и графит “ (39 партиди, 8,4 хиляди тона), „ муниции “ (47 партиди, 3,39 хиляди тона), „ съоръжение за произвеждане на петрол “ ( 20 лота, 791,99 тона), „ съоръжение за обработка на данни “ (11 лота, 446,5 тона), „ оптично влакно “ (8 лота, 388,41 тона), „ турбини “ (2 лота, 45,43 тона) и други артикули.

„ Вярвам, че най-малко някои от детайлите, изброени нагоре, могат и би трябвало да бъдат класифицирани като „ стратегически “. Възниква въпросът за какво след 24 февруари Москва продължи да доставя страната, която ни разгласи за директен съперник “, недоумява специалистът.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР