Въвлякоха 8-годишно дете в схема за телефонни измами в Шумен.

...
Въвлякоха 8-годишно дете в схема за телефонни измами в Шумен.
Коментари Харесай

Въвлякоха 8-годишно дете в схема за телефонни измами в Шумен

Въвлякоха 8-годишно дете в скица за телефонни измами в Шумен. Момчето било пращано от татко си да събира пари, оставени от излъгани хора. Задържани са общо трима души, един от които таксиметров водач. За него се твърди, че е междинно звено в схемата, а другите двама, в това число бащата на детето, били " мулета ". Пътят на парите стига до Русе и Румъния

До залавянето на тримата мъже се стигнало, откакто 86-годишна жена алармирала, че е дала 5000 лв. и златни украшения за мнима полицейска акция. Действията по случая довели до претършуване на таксиметров автомобил, ръководен от единия арестуван. Там била част от дадената сума и накитите, а останалото било в дома му. 33-годишният шуменец отговарял за преместването на парите до разнообразни тайници в Русенско и Румъния.

Повече от година той живее на квартира в блок на центъра и нямал тип на нарушител. Именно там служителите на реда разкрили останалите пари и скъпоценности. В близка кофа били хвърлени персоналната карта и портмонето на старата жена.

След като взимали хвърлените суми,  " мулетата " прибирали парите в кутии и ги поставяли край шубрак. Слагали и торбичка, с цел да знае бригадирът къде да търси. Според проверяващите тримата шуменци са взели участие в над 20 телефонни измами, а нанесените вреди са за над 150 000 лв..

„ В цялата история може би най-грозното е, че единият от тези " мулета " е употребявал 8-годишния си наследник, с цел да вземе от съответното място, където е изхвърлена торбичката с пари, под претекст на игра ”, изясни Ялчън Расим, шеф на Областната дирекция на полицията в Шумен.

Тримата измамници са арестувани за период от 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане за налагането на мярка „ задържане под стража ”. Работата по случая продължава, като обвиняванията може да бъдат разширени, в случай че се потвърди въвличането на детето в измамата.

Статистиката демонстрира, че за първите осем месеца на годината записаните телефонни измами са 725, което прави приблизително по три измами всеки ден. Разкриваемостта за същия интервал е 16% от всички регистрирани случаи. Задържани са 87 души за присъединяване в схемите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР