Въвеждат се цени за ползване на корабно място на Рибарско

...
Въвеждат се цени за ползване на корабно място на Рибарско
Коментари Харесай

Между 350 и 8800 лв. годишна такса за корабно място на Рибарско пристанище - Варна

Въвеждат се цени за прилагане на корабно място на Рибарско пристанище - Варна

Между 350 и 8800 лева ще бъде годишната такса за корабно място. Тя се дефинира според от дължината на плавателния съд. Решението за въвеждане на цени за прилагане на корабно място на Рибарско пристанище - Варна са включени в Наредбата за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги. Промените в тази разпоредба бяха утвърдени от Правната комисия към Общинския съвет във Варна.

Най-ниската цена ще заплащат риболовни кораби и лодки с дължина до 8 метра, а най-високата - плавателни съдове над 40 метра.

От варненската администрация чакат да бъдат реализирани няколко съществени цели с въвеждането на цени за прилагане на Рибарското пристанище. Сред тях са: запазване на околната среда, стабилно развиване на риболовната активност, опазване на занаята риболовство и поминъка на риболовците в района. Други цели са възстановяване на сигурността и изискванията на труд и усилване на капацитета за развиване на туризма.

Очаква се от смяната в наредбата да завоюват всички - както ползвателите и посетителите, по този начин и общинският бюджет. Варненските админи чакат, че с изключение на за лов на риба, хората ще посещават пристанището и за разходка.

Правната комисия утвърди и промени в Наредбата за установяване размера на локалните налози. Собствениците на недвижими парцели към този момент ще могат да заплащат локалните си налози от началото на годината, а не от 1 март, както беше до момента.

Поправките плануват също недвижимости с данъчна оценка до 1680 лева да не се таксуват с налог. За новопостроените здания ще се дължи данък от началото на месеца, идващ месеца, през който са приключени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР