Въвеждат нови правила за прием в първи клас в София.

...
Въвеждат нови правила за прием в първи клас в София.
Коментари Харесай

Въвеждат се нови правила за прием в първи клас в София

Въвеждат нови правила за банкет в първи клас в София. Промените плануват повече точки да се дават за многодетни фамилии и в случай че претендентите имат по-големи братя и сестри в мечтаното учебно заведение. Тригодишната уседналост ще продължи да е измежду водещите критерии.

До началото на февруари в Столична община се одобряват оферти по отношение на измененията в Системата за кандидатстване на първокласниците в учебни заведения на територията на София.

До тук се стигна откакто през предходната година родители се оплакаха, че не е заслужено по-малките им деца да са в учебни заведения разнообразни от тези на по-големите си братя и сестри.

Системата за банкет разделя децата в 4 групи. В първата влизат малчуганите, които живеят 3 или повече години в региона на учебното заведение. Във втората - които са на адреса от 1 до 3 години. В трета група са тези, чийто адрес е наоколо до учебното заведение, само че по-малко от година. В четвърта група са претендентите, които не са от региона на определеното учебно заведение. При еднакъв брой точки се гледат точките от спомагателните критерии. Според родители обаче би трябвало да се има поради и адреса на местоработата.

В момента се планува и децата с по-големи братя и сестри в мечтаното учебно заведение да попадат също в първа група, без значение от уседналостта.

Промени ще има и при малчугани с умрял родител или сираци. Миналата година те получаваха от 3 до 5 точки. За актуалната година ще получават по 6 точки. Очаква се през февруари измененията да бъдат признати от Столична община. Кандидатстването стартира през април.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР