Въвеждат нова организация за изчакване на тировете в района на

...
Въвеждат нова организация за изчакване на тировете в района на
Коментари Харесай

Нова организация на Дунав мост при Русе заради опашките от тирове

Въвеждат нова организация за изчакване на тировете в региона на " Дунав мост " при Русе. Това заяви на брифинг регионалният шеф Галин Григоров, представен от Българска национална телевизия.

Той уточни, че към този момент няма проблеми при прекосяването на камионите през граничния пункт от България към Румъния. От другата страна на реката обаче опашката е над 20 км.

Григоров изясни, че сега има европейски коридори, които лимитират придвижването на товарни коли по всичките пунктове. На територията на Северна България към този момент има единствено 3 пункта, които пропущат товарни коли, като най-голямо е натоварването в региона на Русе - Гюргево. По тази причина са били подхванати ограничения за попречване на тапи.

По думи на Григоров при формиране на колона от коли близо 2 км от нея ще бъде изместена от основния път Русе - Силистра на бул. " България ". Освен това се чака " Пристанищна инфраструктура " до няколко дни да построи краткотрайна площадка, на която ще могат да паркират към 60 товарни автомобила. Ще се координира и с останалите области, тъй че при идване на по-голям брой тирове от Южна България, част от тях ще изчакват в Стара Загора и Велико Търново, с цел да не се струпват всички при Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ".

Всички, които идват от чужбина, подлежат на надзор, като на всяка от общините в към този момент са разпратени анкетни карти. До издаване на наставления от Регионалната здравна ревизия полицейските чиновници ще могат да задължават хората да останат в тях в интервал от 7 дни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР