Въвеждат нов и модерен начин за събиране на боклука у

...
Въвеждат нов и модерен начин за събиране на боклука у
Коментари Харесай

Ще изхвърляме боклука си по уникална технология, вече го правят в Бургас ВИДЕО

Въвеждат нов и съвременен метод за събиране на боклука у нас. Това ще става с контейнери, които се отварят с карта и крайник от водача на камиона.

По този метод няма да е належащо други хора да бутат кофата. Методът към този момент се употребява в Бургас.

„ Това е напълно автоматизирана система по италианска технология. Има кран, който е с лазерно ориентиране на главата. Шофьорът има два монитора и джойстик, с който хваща контейнера.

Системата е въведена единствено в някои елементи на Бургас, тъй като има труднодостъпни улици. За новите контейнери ще могат да се употребяват и специфични карти, които ще регистрират какъв брой отпадък сме изхвърлили.

Това ще стане, в случай че у нас се промени законът и данъкът стартира да се дефинира съгласно количеството изхвърлен боклук. Готови сме и за това”, съобщи в студиото на „ Здравей, България” Сукияс Кариджибашян, началник “внедряване” на плана.

По думите му към този момент има няколко случая на посягане. „ Най-често това са бездомни хора. Знаем в какво състояние са, каним ги на работа. Опитваме се да приказваме с тях и да ги разберем”, добави Кариджибашян.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР