Въвеждат комендантски час в украинската област Одеса от 9 до

...
Въвеждат комендантски час в украинската област Одеса от 9 до
Коментари Харесай

Одеса с комендантски час до 11 април

Въвеждат комендантски час в украинската област Одеса от 9 до 11 април. Това известие е оповестено в петък, 8 април 2022 година, вечерта на уеб страницата на региона. Малко преди този момент има известие за въздушна заплаха и призоваване всички бързо да отидат в укритията и към 45 минути по-късно има отбой на въздушната паника.

Междувременно в България има нарастване на броя бежанци в последните две денонощия, най-вече са на граничния пункт Дуранкулак, заяви полк. Валери Рачев, ръководител на Националния спешен щаб към Министерския съвет.

Той разяснява и информацията за скупчването на стотици украински жители, които чакат регистрация на Дуранкулак. По думите му няма напрежение.

" Вчера са останали в страната 2500 души за едно денонощие, което обикновено става за две-две и половина денонощия, т.е. има някакъв развой на увеличение на потока и той се концентрира върху Дуранкулак заради това, че рейсовете идват от региона на Одеса. Регистрацията би трябвало да стартира от границата ", безапелационен е полк. Рачев.

Това би улеснило настаняването. " Не да влязат вътре в страната и по-късно да почваме хотел по хотел, човек по човек. Това са частни рейсове, ние не ги направляваме. Има украински компании, български компании, смесени ", добави Валери Рачев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР