Въвеждат 56 часа годишно за безопасност на движението, което ще

...
Въвеждат 56 часа годишно за безопасност на движението, което ще
Коментари Харесай

Обучават 12-класниците на реакция при агресия на пътя

Въвеждат 56 часа годишно за сигурност на придвижването , което ще се учи в час на класния началник. Новите стратегии са одобрени от Министерството на образованието и науката.
В детските градини децата ще имат сред пет и седем педагогичен обстановки по сигурност на пътя през годината, оповестиха от МОН.

Най-големите възпитаници ще се учат по какъв начин да оказват първа помощ и да вземат решение спокойно спорове , зародили по пътищата.

Часовете по пътна сигурност в учебните заведения ще са в границите на часовете на класа . В първи клас са планувани минимум девет часа годишно . Децата във втори, трети и четвърти клас - шест часа .

В пети, шести и седми клас - пет часа, в първия гимназиален стадий до десети клас - четири, и за най-големите - един час. Обучението по сигурност е съобразено с възрастта, осведомят от ведомството.

Децата ще учат разпоредбите за придвижване по пътищата в функциите на пешеходци, велосипедисти или пасажери , както и разпоредбите за сигурността при престой на автобусна спирка, за безвредните места за игра и други

По време на заниманията учениците ще бъдат осведомени с най-честите аргументи за произшествия.

От ведомството на Красимир Вълчев са подготвили и насоки за учителите, които с избрани пътни проблеми и сюжетно-ролеви игри да привлекат вниманието на децата към тематиката. Ще се употребяват дидактични или компютърни игри, игрови тренинг, опити, на практика извършения и други Тези занимания няма да бъдат оценени.

В образованието могат да се включват родители, както и експерти от " Пътна полиция ", Института по пътна сигурност, Съюза на българските автомобилисти и Българския червен кръст, изясняват от МОН.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР