Въвеждането за постоянно на евтин билет за обществения транспорт в

...
Въвеждането за постоянно на евтин билет за обществения транспорт в
Коментари Харесай

Грийнпийс е за въвеждане на постоянен евтин билет за общественния транпорт в Германия

Въвеждането за непрекъснато на на ниска цена билет за публичния превоз в цяла Германия ще помогне на семействата да се оправят с покачващите се цени на горивата и ще е от основна изгода за околната среда, демонстрира изследване на екологичната организация " Грийпийс ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

От началото на юни до края на август Германия предлага за 9 евро месечна карта за безкрайно пътешестване в цялата страна с рейсове, влакове и трамваи.

" Грийнпийс " изследва резултата на тази месечна карта от 9 евро на месец и на годишна от 365 евро върху немската стопанска система и пресметна, че семействата, които изберат един от двата разновидността могат да спестят сред 224 и 474 евро на месец спрямо непрекъснатото прилагане на автомобил като главно средство за напредване. Проучването демонстрира, че въвеждането на по този начин наречените климатични билети може да насърчи хората да трансформират навиците си във връзка с превоза. Подобна смяна ще понижи въглеродните излъчвания на Германия с сред 2 и 6 милиона тона на година.

Екологичната организация се управлява от концепцията, че климатичните карти ще подтикват пътуванията с трен на по-дълги дистанции, като в същото време взима поради закрепените месечни разноски за владеене на автомобил, както и амортизацията на колата, която понижава цената ѝ.

Постоянният на ниска цена билет за целия градски превоз може да бъде финансиран посредством анулация на държавните дотации, които съгласно създателите на отчета вредят на климата, унищожаване на данъчните облекчения за служебните коли и реформиране на системата за данъчните облекчения за пътуващити до работа.

От Асоциацията на немските транспортни компании неотдавна приканиха за непрекъснат билет за публичния превоз в цялата страна на стойност 69 евро на месец. Министерството на превоза и цифровата инфраструктура реагира внимателно, като сподели, че отчетът на работната група за финансирането на публичния превоз ще бъде оповестен през есента. Министърът на превоза Фолкер Висинг съобщи, че първо желае да види по какъв начин вървят промените в превоз на место равнище и въвеждане на по-опростена конструкция на цените, преди да стартира да обмисля финансирането.

 

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР