Въвеждането на зона, забранена за полети над Украйна, може да

...
Въвеждането на зона, забранена за полети над Украйна, може да
Коментари Харесай

САЩ и Германия: Затваряне на небето над Украйна ще е Трета световна война

Въвеждането на зона, неразрешена за полети над Украйна, може да докара до Трета международна война, съобщи немският външен министър Аналена Бербок по телевизионния канал .

" Това ще значи, че самолетите на НАТО ще стрелят по съветски самолети, т.е. директно присъединяване на алианса в спора. Ние сме виновни за отбраната на личното си население ", изясни тя. Германският министър означи още, че сходни моменти във външната политика наподобяват на избора " сред чума и холера ".

Сенатор Марко Рубио, най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по разузнаването, съобщи пред CNN през днешния ден, че зона, неразрешена за полети над небето в Украйна би означавала " започване на трета международна война ".

" Хората би трябвало да схванат какво значи зона, неразрешена за полети. Това не е някакво предписание, което приемате и с което всички би трябвало да се преценявате. Това е подготвеност да се смъкват самолети на Руската федерация ", сподели той.

Друг сенатор, демократът от Кънектикът Кристофър Мърфи, съобщи в ефира на Fox, че съгласно него не е в американски или европейски интерес да се постанова неразрешена за полети над Украйна. " Това би могло да докара до " конфликт на двете най-големи, най-оборудвани нуклеарни суперсили в света - да стартират война непосредствено една против друга ", съобщи той.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР