Въвеждането на водни помощи, на базата на енергийните, за социално

...
Въвеждането на водни помощи, на базата на енергийните, за социално
Коментари Харесай

Дават водни помощи от средата на 2020 г.

Въвеждането на водни помощи, въз основата на енергийните, за обществено слаби жители би трябвало да стартира доникъде на 2020 година Това стана ясно от изявление на районния министър Петя Аврамова по време на парламентарния надзор. За водни помощи се приказва от към 15 години, само че в последните 2-3 години тематиката се повдига по-сериозно. По сметки на КНСБ, която цитира Световната здравна организация, с цел да се подсигурява задоволяването на съществени потребности на човек, са нужни сред 50 и 100 литра дневно, което прави сред 1.5 и 3 кубика на месец на човек. " Ако допуснем, че 500 000 фамилии имат потребност от водно подкрепяне, сметките демонстрират, че при сегашните цени на водата, са нужни някъде към 50 млн. лв. ", споделиха от синдиката през лятото.

От Българска социалистическа партия желаеха въвеждане на водни помощи за обществено слабите, а ГЕРБ разгласи, че ще ги поддържа с внасяне на публицистични ремонти. Идеята е да се вкарат минимални количества вода за ползване от домакинство, които ще се заплащат от бюджета.

В последна сметка Народното събрание разпореди на Аврамова до 15 май 2020 година да приготви и да разгласи за публично разискване план на Закон за ВиК, който да подсигурява дълготрайно решение на проблемите в бранша, включително обществена търпимост на цените на ВиК услугите и въвеждането на водни помощи. Трябва да се обезпечат и спомагателни финансови принадлежности за увеличение на вложенията в бранша и повишение на контрола по тяхното осъществяване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР