Въвеждането на тол системата за заплащане на преминаване по магистралите

...
Въвеждането на тол системата за заплащане на преминаване по магистралите
Коментари Харесай

С въвеждането на тол системата транспортният министър очаква трансфер на товари от пътищата към влаковете

Въвеждането на тол системата за възнаграждение на прекосяване по автомагистралите и първокласните пътища ще докара до трансфер на товари към влаковете, разяснява през днешния ден по Българска национална телевизия министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски. Той посочи, че все още не може да се каже в какъв размер ще е това преориентиране, само че е разумно да се случи.

" Сега толкоз на ниска цена се минава директно през България, че се лишава правото на железниците да возят артикули и товари ". Според него с повишаването на пътищата железницата ще е в пъти по-конкурентна за директно прекосяване.

Готов е анализът за нужните нови вагони

Министърът сподели, че към този момент е изработен разбор от какви нови вагони и влакове имат потребност железниците за пътнически договаряния, като към този момент се изготвяла и спецификацията за търговете. Предварителни изследвания за потребностите на БДЖ били направени от три университета, като ще се купува преносим състав за районни, интерсити и крайградски транспорти.
Ивайло Московски повтори обещанието си от лятото на предходната година, до края на тази, казусът с задълженията на БДЖ да бъде решен.

Коментирайки бъдещата рационализация на железопътната инфраструктура, той уточни, че готовите планове са доста повече от опциите за финансиране по европрограмите. Затова щели да се търсят вложения от Световната банка и Китай. " С по-гъвкав метод, ще осигурим постоянни и стабилно финансиране ", уверен е Ивайло Московски.

Концесията на летище " София " е покрай рестарт

Попитан за концесията на летище София министърът изрази вяра, че до месец ще е подготвен анализът, необходим за рестартиране на процедурата, който се приготвя от Световната банка и Европейска банка за възстановяване и развитие. " В Сърбия процедурата за летище Белград завърши. Там чистият резултат е 1.5 милиарда евро. Ако можем да реализираме това, не виждам за какво да няма единение сред партиите за концесията ", сподели Ивайло Московски в отговор на въпрос.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР