Въвеждането на технологията за добавена реалност в Google Maps беше

...
Въвеждането на технологията за добавена реалност в Google Maps беше
Коментари Харесай

Опознайте природата с новите функции на Google Maps

Въвеждането на технологията за добавена действителност в Гугъл Maps беше потребно за всички консуматори – по този начин приложението се трансформира във изчерпателен и комфортен инструмент за навигация. Гугъл прибавя още функционалности, като този път те са ориентирани към откривателите на националните паркове.

Една от най-значимите нови функционалности е опцията за идентифициране на известни места в парк, в това число атракции, къмпинги, центрове за гости и начални точки на екопътеки. Потребителите могат да търсят парка, който ги интересува, като допрян някоя от фотосите, с цел да получат повече детайлности – видеоклипове и мнения от хора, посетили мястото.

Друга вълнуваща нова функционалност акцентира целия маршрут на екопътека на картата, предоставяйки повече детайлности за равнището на компликация на пътеката и опция за разнообразни действия като тичане, вървене и колоездене. Тази функционалност ще помогне на посетителите да възнамеряват маршрутите си за пешеходен туризъм и ще подсигурява, че разполагат с нужната екипировка и съоръжение, като това ще им помогне да плануват евентуални спънки.

Третата нова функционалност е за входовете на парковете на картата – това улеснява планирането на пътешестване, напътствие за вървене и колоездене до екопътека, като подсигурява, че посетителите ще поемат по верния път.

Последната нова функционалност е за офлайн карти – ще разреши на потребителите да изтеглят офлайн карта за съответен парк, тъй че да могат да ревизират приложението даже без интернет връзка. Тази функционалност е изключително значима за туристи, които нямат роуминг и мобилен интернет.

Всички нови функционалности ще бъдат налични на устройствата с iOS и Android и ще бъдат налични за всички национални паркове на Съединени американски щати през април. Гугъл възнамерява да пусне тези функционалности в паркове по целия свят през идващите месеци. В предходно изказване на компанията, тя изброи разнообразни способи за справяне с измамници, които пречат на Гугъл Maps.

С тези актуализации Гугъл Maps се оказва главен инструмент за проучване и навигация в националните паркове, като това улеснява потребителите да се насладят на хубостта и чудесата на природата. Това дава още едно доста преимущество на приложението пред съперниците като Apple Maps.

Гугъл Maps претърпя доста развиване през последните няколко години с многочислени актуализации и усъвършенствания на функционалностите и потребителското преживяване. Още през 2018 година Гугъл вкара функционалността „ For You ”, която предлага персонализирани рекомендации за заведения за хранене, кафенета и други развлечения въз основата на историята на търсенията и местоположението на потребителя.

Гугъл Maps е от дълго време интегрирано приложение в услугите за шерване на транспорт, позволявайки на потребителите да резервират пътувания непосредствено от приложението, като това способства в допълнение за туристите. Приложението също по този начин стана по-екологично, като показва на потребителите най-устойчивите способи за напредване като колоездене и градски превоз.  

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР