Въвеждането на своеобразен втори стълб не решава проблема с първия,

...
Въвеждането на своеобразен втори стълб не решава проблема с първия,
Коментари Харесай

Работодателите против нови здравни вноски

" Въвеждането на самобитен втори дирек не взема решение казуса с първия, с кражбите и разхищенията в първия дирек. " Това съобщи Васил Велев, ръководител на УК на АИКБ, по отношение на разискването сега на спомагателни здравни вноски.

Той разяснява, че с нарастването на здравноосигурителната вноска от 6% на 8%, разликата е трябвало да послужи за втори дирек, само че приходите са били изхарчени за други цели и от този момент тези 8% влизат като доход единствено в първия дирек - НЗОК.

Общата позиция на работодателите в България е, че не трябва да се наливат на никое място пари, преди съответната сфера да е реформирана и усъвършенствана ", добави Кънчо Стойчев- ръководител на Съюз " Произведено в България ".

Като образец той даде неефективността на бранш Сигурност, за който бяха отделяни от ден на ден пари, без да има съответни промени и усъвършенстване в него. Според него същото сега се предлага и за опазването на здравето - желаят се от нас още пари.

Стойчев напомни, че преди по-малко от пет години бюджетът за здраве беше 1,5 млрд лева, а в този момент е 3,5 милиарда лева и клони към 4 млрд и " става все по-лошо ".

" Кое ни кара да мислим, че като стане 5 млрд, ще стане по-добре? Очевидно ще се краде повече ", разяснява Стойчев.

В необятен кръг на националната кръгла маса на 26 септември ще бъдат разисквани предложенията за спомагателна здравна застраховка и лимитите за доплащане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР