Въвеждането на системата за видеонаблюдение ВАР ще помогне за решаването

...
Въвеждането на системата за видеонаблюдение ВАР ще помогне за решаването
Коментари Харесай

Министър Кралев: Въвеждането на ВАР ще реши проблемите със съдийството

Въвеждането на системата за видеонаблюдение ВАР ще помогне за решаването на проблемите с българското футболно съдийство. Това съобщи пред медиите министърът на младежта и спорта Красен Кралев след откриването на ледената пързалка " Юнак ".

 Кралев награди спечелилите от Европейското състезание по карате киокушин
Кралев награди спечелилите от Европейското състезание по карате киокушин

Българинът Кристиян Дойчев стана европейски първенец с победа против руснака Гнел Арамян

" Отнасям се доста съществено към проблемите в българското съдийство. Многократно съм казвал, че тази година има много пропуски и съществени проблеми. Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев сподели, че в околните три години се чака въвеждането на ВАР системата. Мисля, че това е решението, което ще даде опция за по-голяма обективност. Има някои тимове, които бяха ощетени с сред 5 и 10 точки, което е доста значимо за крайното класиране - със системата за видеонаблюдение това ще се приключи. Вярно е, че съдиите също са хора и позволяват неточности, само че мисля, че би трябвало да бъдат по-концентрирани ", съобщи Кралев.

Спортният министър акцентира, че не би се осмелил да твърди, че в работата на съдиите има корупционни практики. Според Красен Кралев по-скоро има напрежение и липса на подготовка. По думите му, съдиите би трябвало да знаят, че най-малката неточност може да " взриви " почитателите.

Кралев посочи, че има служби, които ревизират сигналите за нередности и акцентира, че Министерството не е проверяващ орган. " Аз мога да давам мнения по отношение на качеството на съдийството - дали има предумишленост или грешките са плод на непросветеност. В момента залагам на второто изказване. Ако има някакви сигнали, с цялостна подготвеност ще се заемем да оказваме помощ на проверяващите органи да се откри каква е истината ", безапелационен бе той. Министърът прикани пристрастеностите в българското състезание да се успокоят и почитателите да бъдат съсредоточени върху резултатите, които тимовете демонстрират, а не върху съдийските неточности.

 Снимка 394614
Източник:

Министър Кралев разяснява и изявленията на Григор Димитров от последните дни.

" Всеки си има мнение. Видяхме, че той сподели едно, по-късно се поправя и сподели друго. Аз не съм видял до в този момент една рецензия, че ATP шампионатът е непотребен за България и не би трябвало да го има. Първо показахме, че българската аудитория е извънредно способена и заслужава да има сходен шампионат. Второ този шампионат е реклама за целия български спорт, за българската страна и дава опция на хиляди български деца да се допрян до магията на най-големите тенисисти ", съобщи министърът.

Красен Кралев добави, че не се усеща обиден от думите на Димитров. " Мисля, че се получи обстановка вид " изгубени в превода ". Видяхте, че Григор Димитров първо приказва на български, по-късно се изясни на британски. Но всичко е наред и нямаме конфликтни точки. Много пъти съм казвал, че всеки играч самичък си избира по какъв начин да протече подготовката му, по какъв начин да подреди календара си и в кои надпревари да взе участие. Аз съм с най-хубави усеща към Григор. Желая му триумф и през идната година да си върне формата, в която беше през 2017-та ", сподели Кралев. Той разяснява, че евентуално сумата, която ще се отпусне за тенис шампионата, още веднъж ще бъде същата като в последните години - 500 000 лв..

 Снимка 392878
Източник:

По думите на спортния министър бюджетите на федерации за идната година няма по какъв начин да бъдат внезапно изменени, тъй като нарастването на средствата за спорт през 2019 година е 5%. " Приоритет ще имат федерациите, които имат късмет да завоюват квоти и да пратят хора на Олимпийските игри. Това е може би най-важната подготвителна година в целия олимпийски цикъл ", разяснява министър Кралев. Той бе безапелационен, че ММС е въвело ясна система за финансиране на федерациите през последните години и всеки знае, че ще получи средства съгласно постигнатите триумфи. " Ако има разочаровани, това ще бъде, тъй като не са си изпълнили уговорките към нас с подготовка и резултати ", акцентира Красен Кралев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР