Въвеждането на системата Бонус – малус за Гражданска отговорност на

...
Въвеждането на системата Бонус – малус за Гражданска отговорност на
Коментари Харесай

Новини за шофьорите и системата бонус-малус

Въвеждането на системата " Бонус – малус " за " Гражданска отговорност " на автомобилистите ще бъде на два стадия и в действителност ще влезе в действие от 2021 година От следващата година ще би трябвало да стартира отчитането на нарушаванията, въз основата на които ще се образува цената на наложителната лавица. От 2021-ва ще би трябвало да е ясна и методологията, по която тези нарушавания ще бъдат употребявани за крайното установяване на цената на полицата.

Системата " Бонус - малус " разрешава водачите без нарушавания на пътя да заплащат по-евтина " Гражданска отговорност ", а нарушителите - скъпа застраховка. Първият план на системата, направен от комисията, срещна остро публично отрицание.

" Категорично " Бонус – малус " системата има директна връзка с държанието на водачите. Така е във всички страни, където тя се ползва. Водачите стават по-дисциплинирани, тъй като с изключение на глобата, която търпят от пътната полиция, към този момент имат и по-скъпа застраховка ". Това сподели пред БНР Владимир Тодоров - ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия. Той изясни, че генералната концепция е, че има самостоятелен коефициент, който дефинира цената на застраховката " Гражданска отговорност ", по отношение на държанието на водачите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР