Въвеждането на постоянно видеонаблюдение в складовете за производство на алкохол

...
Въвеждането на постоянно видеонаблюдение в складовете за производство на алкохол
Коментари Харесай

Свръхрегулация и липса на контрол - винарската камара се оплаква от двойни стандарти

Въвеждането на непрекъснато видеонаблюдение в складовете за произвеждане на алкохол е безогледно, със подозрителен резултат и е принуда против легалния бизнес. Това разяснява в изявление пред " 24 часа " Пламен Ангелов, ръководител на Националната лозаро-винарска камара, откакто неотдавна депутатите вкараха тази форма на надзор.

Ангелов изяснява, че в това време изцяло отвън надзор остават 1500 регистрирани профилирани дребни обекти за дестилиране на ракия, които внасяли най-малък данък по отношение на това, което би трябвало да дължат. Не се предложили и никакви законодателни ограничения по отношение на други над 8000 субекта, които правили такава активност изцяло нелегално - без регистрация или лиценз.

Така съгласно него бюджетът пропуща да събере 100 млн. лева доходи, а с признатата смяна в този момент се чакат 10 млн. лева, от които действително може да съберат не повече от 500 хиляди лева, и то в случай че никой не банкрутира и не се свие потреблението.

Според признатите промени под непрекъснато видеонаблюдение ще са 71 акцизни склада за произвеждане на алкохол и към 100 за предпазване.

Ангелов цитира стенограма от две съвещания на бюджетната комисия в Народното събрание, като на първото е казано, че въвеждането на видеонаблюдение не е съразмерно на преследваните цели, само че по-късно се стига до различен извод и то се вкарва.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР