Въвеждането на отрицателни лихви по ипотечните заеми е нещо ново

...
Въвеждането на отрицателни лихви по ипотечните заеми е нещо ново
Коментари Харесай

Новата мода: Ипотечни кредити с отрицателна лихва

Въвеждането на негативни лихви по ипотечните заеми е нещо ново за банковия пазар. На процедура това е мощен инструмент за повишение покупката на недвижими парцели, най-много жилища, с банков заем. Идеята да връщате по-малко пари, в сравнение с сте взели, е много примамлива.

Първи от новата мода се възползваха датските банки. И съгласно прогнозите на Вundеѕbаnk това несъмнено е единствено началото. „ Не е невероятно от икономическа гл.т. една банка да има полза от това да дава заеми с негативна рента, вместо самата тя да заплаща по-висока рента при друга приложимост. В случай, че банките държат парите си в Европейската централна банка, би трябвало да заплащат рента от 0.4% върху сумата, която съхраняват там”, прецизира Йoaxим Bюpмeлинг, член на борда на Вundеѕbаnk.

При даването на ипотечни заеми с негативна рента е значимо банките да вършат добре подбора на клиентите си. От основно значение е финансовите институции да се намаляват критериите си за разпределяне на заем макар евтините пари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР