Въвеждането на обратното начисляване на ДДС в сектор Плодове и

...
Въвеждането на обратното начисляване на ДДС в сектор Плодове и
Коментари Харесай

Производители: Иска ли държавата да ядем чуждо производство домати и пипер?

Въвеждането на противоположното начисляване на Данък добавена стойност в бранш " Плодове и зеленчуци " ще докара до понижаване на сивия бранш и незаконния импорт. Това съобщи Димитричка Търпанова от Тутракан – заместник-председател на Добруджанския овощарски съюз пред БНР. По думите й все още у нас механизмът е наличен само при доставки на зърнени и механически култури.

Обратното начисляване на Данък добавена стойност е способ, при който данъкът не се изисква както нормално от доставчика на стоката или услугата, а се начислява на получателя, сподели Димитричка Търпанова.

" Това е ориентирано против всичко, което влиза незаконно през границите - стотици тонове. Търговците внасят продукцията по един лев, която автоматизирано идва на тържищата по 1.20 лв. - на нашата цена, тъй като ние тези 20% ги изискуем, а те си ги поставят в джоба ", уточни тя.

Въвеждането на противоположното начисляване на Данък добавена стойност в бранш " Плодове и зеленчуци " е въпрос на политическа воля. " Дали страната желае да подтиква развиването на вътрешното произвеждане на плодове и зеленчуци, или желае да прави импорт извън и да ядем непознато произвеждане домати и пипер? В момента на европейско равнище готвят скица, която да реши тези вътрешно общностни продажби на плодове и зеленчуци. Защото казусът не е единствено при нас. Той е на европейско равнище ", означи още Димитричка Търпанова. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР