Въвеждането на новите технологии в обучението трябва да бъде и

...
Въвеждането на новите технологии в обучението трябва да бъде и
Коментари Харесай

Доц. Хамза: Преподавателската ми работа във водещ университет е отговорност, но и удовлетворение

Въвеждането на новите технологии в образованието би трябвало да бъде и държавна политика в областта на висшето обучение
Постиженията на науката и актуалните технологии навлизат с бързи темпове в съвремието ни. Влиянието им върху живота ни е всеобхватно.

Развитието на техниката дава голямо отржение в образованието на студентите и младите експерти. Това постанова новото в технологиите да се внедрява с ускорени темпове в образователния развой. Осигуряването на модерна образователна и материално-техническа база покачва качеството на образованието и дава подтик на младежите да се специализират и да се посветят на научно-изследователска активност.

От моя дълготраен опит като учител в областта на висшето обучение виждам с какъв огромен  интерес студентите вземат участие в процеса на образование, когато с изключение на основата като теоретична подготовка се включи и модерна инсталация, модели, симулатори.



Във висшите образователни заведения образователната материална база, с която се образоват студентите, се осъвременява със средства на университетите и с помощта на напъните на ръководството. Това би трябвало да е приоритет и в политиката на страната в областта на висшето обучение.



Примери за сполучливи политики в региона на университетското образование с потребление на най-новите достижения в региона на науката, несъмнено, има. Работата ми като учител в Катедра по здравна инсталация, електронни и осведомителни технологии в здрвеопазването в Медицински университет - Варна ми дава опцията да видя интереса в очите на студентите, когато се образоват в среда, наситена със модерни софтуерни апарати и уреди. За мен това е индикатор за верния път в процеса на образование на бъдещите млади експерти, на които ще поверим най-ценното – здравето си.



Наличните симулатори в МУ-Варна в региона на хирургията, ехографските проучвания, незабавната медицина и анестезиологията, акушерството и гинекологията, денталната медицина оказват помощ на студентите да приложат на процедура наученото. Теореритичните основи доста по-бързо биват затвърждавани в привички, когато студентите имат на практика опция да вземат участие в разрешаването на разнообразни сюжети в процеса на образование, като употребяват модерните симулатори вид „ пациент “.

Доц. доктор инж. е претендент на Съюз на демократичните сили за депутат в обединението ГЕРБ-СДС номер 2 в бюлетината за 3 МИР-Варна.

Уважаван академични учител с 29 години професионален стаж.
Доктор, доцент по Електрически мрежи и системи. Има четиригодишен опит като заместник-декан на Електротехническия факултет в ТУ-Варна.
Автор на над 70 научни изявления и отчети пред реномирани конференции, както и на образователни управления и принадлежности.

Два мандата е общински консултант в Общинския съвет на Варна; през втория от мандатите е ръководител на непрекъснатата комисия „ Социални действия и жилищна политика “.

Има две деца.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР