Въвеждането на нови санкции срещу Русия заради делото Скрипал“ е

...
Въвеждането на нови санкции срещу Русия заради делото Скрипал“ е
Коментари Харесай

Лавров: Въвеждането на нови санкции срещу Русия заради „Скрипал“ е неоправдана стъпка

Въвеждането на нови наказания против Русия поради делото „ Скрипал “ е неоправдана стъпка, която в допълнение ще утежни двустранните връзки и атмосферата на международната сцена.

Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров в телефонен диалог с американския държавен секретар Майк Помпейо. Разговорът се е състоял по самодейност на американската страна.

Майк Помпейо разгласи желанието на Вашингтон да вкара наказания против Русия поради отравянето през март предходната година в английския град Солсбъри на някогашния шпионин Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Англия упреква за закононарушението двама сътрудници на съветското военно разузнаване.

Според Москва появилите се в града по време на отравянето съветски жители Руслан Боширов и Александър Петров нямат нищо общо със службите.

Съвместно журналистическо следствие на английското издание Bellingcat и съветското Insider обаче приключи с констатацията, че същинското име на Руслан Боширов е Анатолий Чипига, а това на Александър Петров - Александър Мишкин. В следствието се твърди, че Чипига е полковник от разузнаването, а Мишкин - боен доктор.

Ще напомня, че първият пакет американски наказания по случая „ Скрипал “ беше въведен през август 2018г.

Вторият се очакваше през ноември, само че приемането му беше отсрочено. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР