Въвеждането на нов стандарт за измерване на вредните емисии (WLTP),

...
Въвеждането на нов стандарт за измерване на вредните емисии (WLTP),
Коментари Харесай

Германските хибриди станаха жертва на новите правила

Въвеждането на нов стандарт за премерване на нездравословните излъчвания (WLTP), който да даде по-реално визия за разхода на гориво и равнищата на нездравословните излъчвания, нанесе сериозен удар върху автомобилните производители. Някои от тях даже стопираха част от моделите си, които бяха сертифицирани по остарелия цикъл (NEDC) и които се предлагаха на пазара с огромни понижения преди 1 септември – датата, от която работи новият устав.
Оказва се, че са потърпевши освен колите с мотори с вътрешно горене, само че и хибридите., освен това тези, които се зареждат от електропреносната мрежа. Проблемъте, че в редица европейски страни управляващите оферират дотации за транспортни средства, чиито равнища на нездравословни излъчвания СО2 са до 50 г:/км. В Германия сумата е 3000 евро, което покачва интереса към такива автомоболи. По новия стандарт WLTP обаче огромна част от тези модели към този момент не се вместват в условията.

Всичко това накара водещите немски производители да спрат продажбата на зареждащи се хибриди. Volkswagen не приема поръчки за Golf GTE (на първата снимка) и Passat GTE, които бяха на четвърто и пето място измежду хибридните модели в Европа. От компанията оповестиха, че казусът с Passat ще бъде решен до юли 2019 година, до момента в който бъдещето на тази версия на Golf е под въпрос, така кто при модела следва промяна на поколенията. И германците евентуално ще изчакат, за за пуснат нов хибриден Golf.
На собствен ред Porsche приключи приема на поръчки за хибридните Cayenne и Panamera, като на втория се падат 69% от продажбите на модела. Mercedes също спря продажбата на всички свои хибриди, до момента в който при BMW мярката засегна седана 530е. Баварците към момента продават компактния ван BMW 225xe Active Tourer, само че на него дотации не му се поставят, защото равнището CO2 е 57 г/км. При новото BMW X5 xDrive iPerformance (на втората снимка) нещата ще бъдат изчистени едвам през 2019 година и тогава той ще се появи в произвеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР