Въвеждането на извънредно положение в една демократична държава не означава

...
Въвеждането на извънредно положение в една демократична държава не означава
Коментари Харесай

Забраняват на чужденци да влизат в България

Въвеждането на изключително състояние в една демократична страна не значи произвол, безпорядък или безконтролност, а система от правила и ограничения, които са по-различни от функциониращите в естествена обстановка и те би трябвало да се съблюдават, тъй като значат ограничения за сигурност на българските жители. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Мерките би трябвало да се съблюдават освен от страната, а и от жителите. Каквито и правила да вкара страната, в случай че жителите не ги съблюдават, триумфът няма да бъде цялостен. 50% от триумфа ще се дължи на вярното държание на българските жители, добави той.

Удовлетворен съм, че Народното събрание единомислещо одобри решението, с което беше оповестено изключителното състояние. Разбира се, огромната отговорност се пада на държавното управление, което в къси периоди би трябвало да приготви нужните законови и подзаконови актове, с които да се регламентират оповестените правила. В деня, когато беше признато изключителното състояние от Народното събрание, бяха признати промени в Закона за здравето и Наказателния кодекс. Бяха признати правила, които би трябвало да се съблюдават, в противоположен случай ще има наказателна процедура. Предвидено е пълномощие на министъра при епидемиологична конюнктура да стопира жители от избрани страни да не посещават територията на България. Заповедта ще бъде подписана още довечера. Друга мярка е обвързвана с лицата, заболели от ковид и контактните лица - в случай че не се съгласят да бъдат поставени под карантина, ще бъдат санкционирани със сума от 5000 лв.. Когато са под карантин и нарушат разпоредбите за държание, излязат на открито, се постанова и затвор до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв., съобщи Ананиев.

Нови 10 случая случая на COVID-19 у нас! Изследвали и Борисов - пробите му са негативни

Той заяви, че ще бъдат удължени ТЕЛК решенията, които изтичат по време на изключителното състояние. Може би най-хубавият вид е ТЕЛК решението да работи два месеца след приключването на изключителното състояние, с цел да могат хората умерено да си приготвят документите. За скъпоструващите медикаменти ще удължим периода с 12 месеца. И сега работим за изменение на редица закони, множеството от които са свързани със опазването на здравето, уточни здравният министър.

Той още веднъж прикани жителите да съблюдават оповестените ограничения по време на изключителното състояние.

Министърът призна, че българските медици не са обезпечени на 100% с нужните защитни средства и инсталация, само че съобщи, че страната прави всичко належащо това да се случи.

Лечебните заведения реагираха прелестно, те бързо пренасочиха своя личен състав към огромния проблем. Много бързо реагираха, това е верен ход. Когато премине епидемията, те ще се върнат по естествените си работни места, съобщи Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Някъде от 40% от леглата сега са свободни, т.е. сега нямаме проблем с леглата. Освен преструктурирането в лечебните заведения предвиждаме на всички лекари, които са на първа линия, да бъдат дадени по 1000 лв., без значение дали е доктор или санитар., сподели още министър на опазването на здравето.

В отговор на въпрос той посочи, че няма да бъде правена нова клинична пътека за COVID-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР