Въвеждането на исканата система с нови касови апарати, които правят

...
Въвеждането на исканата система с нови касови апарати, които правят
Коментари Харесай

Въвеждането на нови касови апарати ще се отрази върху цената на горивата

Въвеждането на желаната система с нови касови апарати, които вършат „ разбивка “ на цената на горивата, ще се отрази върху крайната цена на продукта. За това предизвести ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Светослав Банчев в студиото на „ Още от деня “. Той предизвести, че даденият период до 1 април ще бъде непостижим за половината търговци на гориво и бензиностанции и добави, че е до 1 юли е другият период за въвеждане на нови касови апарати, което основава двойна работа.

За два месеца не може да се извърши настояването да се подменят касовите апарати по всички бензиностанции в страната, съобщи Светослав Бенчев. Той напомни, че към този момент има условие до 1 юли също би трябвало да се подменят фискалните апарати, което значи, че се основава двойна работа.

Апелът на Българската петролна и газова асоциация е двата периода да се уеднаквят, съобщи Бенчев.
Светослав Бенчев, Българска петролна и газова асоциация: За да осъществим условието да покажем така наречен „ покупна цена “, всеки един обект би трябвало да бъде обвързван с централата на компанията, където имат информация за тази цена. От там би трябвало да отиде в бензиностанцията и по-късно в Национална агенция за приходите, което желае трансформация на голям брой системи и фискални апарати.
На 1 април половината от бензиностанциите няма да могат да отворят, предизвести Бенчев.
 Бизнесът изиска отсрочване на периода за въвеждане на нови касови апарати Бизнесът изиска отсрочване на периода за въвеждане на нови касови апарати
Да се отсрочи срокът за въвеждане на новите касови апарати и фискални принтери желаеха визиите на всички търговски сектори. Причината е невъзможн...

Бенчев акцентира, че браншът не се афишира срещу контрола върху горивата.

По думите му обаче разбивката на цената на горивото няма да даде потребна информация, тъй като в маржа на бензиностанциите ще са включени всичките им разноски, а и тъй като отваря опцията за подправяне на разбивката посредством куха компания.

В рамките на Петролната и газова асоциация няма компании, които печелят на процедура, само че губят счетоводно, съобщи Бенчев, само че добави, че „ пазарът е много необятен “.

Въвеждането на желаната система ще се отрази върху цената на горивата, само че не се знае с какъв брой, приключи Банчев. В взаимозависимост от веригите, разноските им за новия програмен продукт и апарати може да доближи петцифрена сума в евро, даже повече, добави той. Бенчев отхвърли опцията търговци на гориво да спекулират с това повишение на цената.

„ Картел в България няма “, съобщи Бенчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР