Въвеждането на еврото е фундаментална промяна, която ще донесе на

...
Въвеждането на еврото е фундаментална промяна, която ще донесе на
Коментари Харесай

Зам.-министър на финансите: Въвеждането на еврото ще подпомогне икономическото ни развитие

Въвеждането на еврото е фундаментална смяна, която ще донесе на страната ни голям брой стопански благоприятни условия, ще подкрепи по-бързо икономическото ни развиване, а това е пътят за по-добър живот на всеки един български жител. Това съобщи зам.-министърът на финансите Методи Методиев на полемиката " Ролята на проведеното гражданско общество в процеса на присъединението на България към еврозоната ", проведена от Икономическия и обществен съвет на България (ИСС), която се организира през днешния ден в Министерския съвет.

Методи Методиев посочи, че присъединението към еврозоната е основна стъпка в процеса на цялостната интеграция на България в Европейския съюз. Приемането на общата европейска валута е знак на принадлежността на България към европейската концепция, уточни той. 

Методи Методиев сподели, че плавната и своевременна подготовка за приемане на единната европейска валута е от особена значимост за безпроблемното въвеждане на еврото. Той означи, че за тази цел работи Координационен съвет за подготовка на България за участие в еврозоната, съпредседателстван от министъра на финансите и шефа на Българска народна банка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР