Въвеждането на електронно управление по същество е административна реформа. Това

...
Въвеждането на електронно управление по същество е административна реформа. Това
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Въвеждането на електронно управление е административна реформа

Въвеждането на електронно ръководство всъщност е административна промяна. Това не е електронно прекопирване на процеси, а различен режим на организация в администрациите, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев на 13-та годишна среща на локалните управляващи, която се организира в курортния комплекс "Албена ".

Той разяснява, че електронното ръководство среща децентрализирана опозиция и раздрусва целия ред, по който работи администрацията. Процесите на електронното ръководство лишават власт от администрацията и вършат проследима работата й - излиза наяве кой работи в период и законосъобразно, добави Томислав Дончев.

Вицепремиерът напомни, че до края на ноември би трябвало да бъде реализирана електронна съгласуваност сред администрациите. За министерствата и държавните организации процесът към този момент е завършил, сподели Дончев.

По думите му 26 регионални управи също са подготвени да обменят електронно документи, като остава още две да се причислят към процеса. Реални участници в електронната съгласуваност са 218 общини, следва 21 да бъдат тествани. Заявления да бъдат включени в процеса са подали още 11 общини, а други 15 към този момент не са подхванали нищо.

Приоритет в електронната съгласуваност на администрацията ще бъде постигането на сигурност, разяснява Томислав Дончев, като уточни, че колкото повече регистри с документи се поддържат в страната, толкоз по-голяма е заплахата от кибер произшествия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР