Въвеждането на доброволна военна служба може да разреши проблема с

...
Въвеждането на доброволна военна служба може да разреши проблема с
Коментари Харесай

Ще има ли доброволна военна служба в армията ни?

Въвеждането на доброволна военна работа може да позволи казуса с недокомплекта на Българската войска. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов пред участниците в годишната конференция на началника на защитата. Каракачанов бе безапелационен, че обществото би трябвало да знае за проблемите в армията. Министерството на защитата се нуждае от средства, с цел да подсигурява сигурността на страната и с цел да бъде сериозен сътрудник. На нас се гледа като на хора, които не извършват действително отговорностите си, а по-скоро имитират активност, уточни още министърът.

Заради провокациите по източната и южната граница на Европейски Съюз България е в нова обстановка. Променената стратегическа среда слага още по-високи условия пред отбранителните ни качества, съобщи военният министър.

Красимир Каракачанов напомни признатия от държавното управление при започване на януари народен проект за повишение на разноските за защита на 2% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година и добави, че този проект планува и друга основна цел:

„ 20% от бюджета за защита да се употребява точно за ново и оперативно-съвместимо въоръжение и техника на най-високо софтуерно равнище “.

За да бъдат въоръжените ни сили благонадежден поръчител за сигурността на България, са нужни старания и по другия основен приоритет, ориентиран към подготовката на задоволително хора за защитата на страната посредством въвеждането на доброволна военна подготовка, уточни Каракачанов.

„ Проблемът с недокомплекта не е проблем единствено на българските въоръжени сили. Това е тематика, която тревожи и нашите съдружници. Тема, по която обаче, ще мислят доста по-смело. Така че се надявам напъните на работния екип, който създава концепциите за промени в закона, ще срещнат схващане. За да можем да предложим на обществото и Народното събрание за гласоподаване вид, при който освен ще решим нашите проблеми, само че и ще отворим опцията за едно вярно образование на младото потомство, приемане на нужната подготовка, с цел да можем да решаваме пълноценно нашите задания “, сподели военният министър.

Десетилетия наред за военната специалност се е говорело малко, за отговорностите и службата на българския боец, сержант и офицер също, уточни още той. Той е уверен, че проблемите на армията би трябвало намерено да се декларират пред обществото.

„ Мисля, че ние няма какво да крием. Напротив, би трябвало да излезем искрено с нашите проблеми и поставяйки ги на обществото, да е ясно, че ние не сме следващата държавна конструкция, която плаче за нещо или желае единствено пари, ние желаеме тези пари и тези благоприятни условия, с цел да осигурим сигурността на България, да осигурим на хората да живеят умерено, на бизнеса да работи обикновено, да създадем гаранция, облик на сериозен сътрудник. Защото всички ние знаем, че някои от нашите сътрудници в дадени моменти гледат на нас като хора, които малко или доста имитират активност, а не като на хора, които действително са се заели да извършват своите задължения, като съдружници по линия на НАТО и в този момент на Европейски Съюз “, уточни още Красимир Каракачанов.

Той бе безапелационен, че с цел да можем дейно да използваме армията при рецесии, авансово би трябвало да сме я обезпечили задоволително. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР