Въвеждането на блокчейн технология в бранша ще увеличи търговията с

...
Въвеждането на блокчейн технология в бранша ще увеличи търговията с
Коментари Харесай

Блокчейн технологията променя корабната индустрия

Въвеждането на блокчейн технология в сектора ще усили търговията с 1 трлн. $, предвиждат от World Economic Forum

Това ще бъде най-голямата иновация в бранша след въвеждането на железни контейнери през 1960 година Още по тематиката
Корабната промишленост приема за първи път проект за понижаване на нездравословните излъчвания

Секторът създава повече от 2% от международните излъчвания
17 апр 2018
Maersk и IBM основават блокчейн основана платформа за световна търговия

Тя ще помогне за ръководството и следенето на милиони контейнери в света посредством дигитализиране на процеса на веригата за доставки
21 яну 2018
BP стартира пробна работа с блокчейн технологията

Петролната промишленост продължава да търси способи да модернизира работата си
3 окт 2017
Maersk продава бизнеса си с петролни танкери за 1.2 милиарда $

Купувач е мажоритарният акционер на датския конгломерат
25 сеп 2017 Глобализацията докара до одобряването на най-модерните търговски мрежи в историята с най-големите и най-бързите кораби, с пристанища, които се ръководят от технологии с изкуствен интелект, с база данни, която наблюдава пратките. Въпреки забележимата рационализация в сектора към момента остава един проблем – милионите документи на хартия.

Датската транспортна и логистична компания Moeller-Maersk и други играчи от сектора подписват партньорства с софтуерни компании. Компаниите възнамеряват да обновят най-сложната логистична мрежа в света, като вкарат блокчейн технология – цифрова система, която разрешава автоматизираното одобрение на транзакции, написа Bloomberg.

Какви ще са следствията

Цялостното въвеждане на сходни промени в промишлеността би довело до съществени разтърсвания – десетки корабни компании и бизнесите, свързани с тях, в това число на производителите, банките, застрахователите, брокерите и шефовете на пристанищата, ще са принудени да оперират отвън одобрените до момента правила, с цел да интегрират всички нови системи в една огромна платформа.

При сполучливото осъществяване на плана документите към този момент ще лишава минути без огромна нужда от човешка интервенция. Също по този начин разноските при междуконтиненталния превоз на артикули ще се намалят доста поради новия метод за бързо релокализиране на продукцията, нужните материали и артикули.

Рахул Капур, анализатор в Bloomberg Intelligence, разяснява, че това ще бъде най-голямата иновация в промишлеността след въвеждането на системата с контейнери. Капур е уверен, че това ще способства за повече успеваемост.

Ключът за триумф за доста други промишлености – от петролния отрасъл до криптовалутите, е блокчейн, настояват експерти. При корабната промишленост системата ще усъвършенства връзката и модернизацията на граничната администрация посредством блокчейн би нараснала световната търговия с 1 трлн. $, демонстрират данни на Световния стопански конгрес.

American President Lines (APL), която е благосъстоятелност на третата най-голяма корабна компания в света - френската CMA CGM, производителят на бира AB InBev, консултантската компания Accenture и други групи са си партнирали за тестването на основана на блокчейн платформа. Южнокорейската Hyundai Merchant Marine извърши няколко маршрута с блокчейн технология през 2017 година

Опитът на Maersk

През 2014 година Maersk е проследила маршрута на хладилен резервоар с рози и авокадо от Кения до Холандия. Компанията прецизира, че към 30 души са изпълнявали процесите за доставката, която е траяла 34 дни с 10-дневно закъснение за попълване на документите.

" Документацията и процесите към световната търговия са измежду минусите в сектора ", афишират от най-голямата корабна компания. Поради тази причина Maersk си партнира с IBM, с цел да следи в действително време стоките и документите посредством блокчейн. " Проучването ни сподели, че забавянето на тези процеси има отрицателно въздействие върху търговията ", се показва в позицията на Maersk.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР