Въвеждането на безплатен градски транспорт няма да намали високите нива

...
Въвеждането на безплатен градски транспорт няма да намали високите нива
Коментари Харесай

Само безплатен градски транспорт няма да реши проблема с въздуха, смята кметът на София

Въвеждането на безвъзмезден градски превоз няма да понижи високите равнища на нездравословни излъчвания във въздуха в София, в случай че не е съпроводен и от други ограничения. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти през днешния ден.

В Столичната община са правени изследвания какъв резултат за въздуха е имало стартирането на градски превоз в други градове. По думите на кмета резултатите не са впечатляващи, тъй като малко хора спирали да употребяват персоналните си коли.

Фандъкова уточни, че затова в спешните ограничения на общината за дни, в които равнищата на нездравословни излъчвания са рисково високи, се планува ограничение на придвижването на коли в центъра на града и гратис паркиране в буферните паркинги.

След като ограниченията бяха оповестени, жителите на 6 столични квартала стачкуваха, тъй като съгласно тях те засягат единствено центъра на града, а мръсният въздух е в цяла София. Фандъкова разяснява, че най-голямото придвижване на коли е към централната част и съгласно общината, в случай че там придвижването им бъде неразрешено, използването на коли ще се обезсмисли.

Кметът на София сподели и че търси и обмисля всевъзможни хрумвания за справяне с казуса с въздуха, като за задачата се среща с жители и представители на неправителствени организации, които се интересуват от тематиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР