Въвеждането на безопасни зони за правостоящи на английските стадиони е

...
Въвеждането на безопасни зони за правостоящи на английските стадиони е
Коментари Харесай

Висшата лига се приближава към обезопасяване на трибуните за правостоящи

Въвеждането на безвредни зони за правостоящи на британските игрища е покрай реализация след поддръжка от държавното управление и положителни оценка след първичните разбори. Междинен отчет на Комисията за сигурност на спортните уреди (SGSA) прави оценка инсталирането на прегреди като ход " намаляващ риска от проблеми с тълпата ".

Спортният министър на Англия Найджъл Адамс поддържа концепцията и отчета. " Повече от един милион души гледат футбол всяка седмица и аз знам какъв брой значим е за тях този въпрос. Говорил съм с доста почитатели по тематиката ".

Стадионите в първите две равнища на британския футбол наложително са със седящи трибуни от сезон 1994-95 насам. Това се случи след нещастието на стадион " Хилзбъро " през 1989 година, при която починаха 96 души.

Според отчета на SGSA слагането на бариери сред обособените редове усъвършенства сигурността и рисковете от скупчвания на хора са лимитирани. Като образец се дават " Уулвърхемптън " и " Тотнъм ", които имат такива браншове на своите игрища. Бариерите са сложени сред редовете със седалки, само че разрешават на почитателите да гледат и правостоящи.

" В дербитата, където интригата и напрежението са доста по-големи е постоянно срещано почитателите да желаят да гледат мачовете прави, тъй че би трябвало да се почита и това. Бариерите ще разрешат това, а и ще лимитират споровете със стюарди ", гласи още отчетът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР