Въвеждане на винетка за уикенда предвиждат промени в Закона за

...
Въвеждане на винетка за уикенда предвиждат промени в Закона за
Коментари Харесай

Въвеждат уикенд винетка, която ще е по-евтина от седмичната

Въвеждане на винетка за уикенда плануват промени в Закона за пътищата. Това заяви в коридорите на Народното събрание министърът на районното развиване Николай Нанков.


Конкретното времетраене на винетката ще бъде конкретизирано след публично разискване. Този тип винетка ще бъде и по-евтина от седмичната, която сега е 15 лв..

Цената на уикенд винетката евентуално ще е към 10 лева " Целта е да облекчим жителите, както ще създадем с метода на пазаруване на електронната винетка от идната година – посредством мобилно приложение, през интернет, от бензиностанции или регионалните пътни ръководства, а разпознаването ще е единствено с номера на автомобила ", уточни министър Николай Нанков.

Целта е да се облекчат хората, които употребяват персоналните си коли няколко пъти в годината за отмора през уикенди. От началото на идната година се вкарва и електронна винетка.

Променените са в унисон с импортираните от ГЕРБ законодателни промени в Закона за пътищата, който планува бързото въвеждане на тол системата.

На база на законопроекта ще бъде основана нужната администрация в границите на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
 Нанков: Електронните винетки ще се продават и по интернет Нанков: Електронните винетки ще се продават и по интернет
Електронните винетки ще могат да бъдат купувани по интернет, от особено сложени за задачата пос-терминали и от бензиностанции, като цената им няма да...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР