Въвеждане на , равен на минималната работна заплата за страната,

...
Въвеждане на , равен на минималната работна заплата за страната,
Коментари Харесай

КНСБ предлага реформа на данъчната система. Каква точно?

Въвеждане на, еднакъв на минималната работна заплата за страната, 15% на физическите и юридическите лица, както и понижаване на общата ставка на на 15%. Това планува визията на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България () за на България, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Идеята обоснова президентът на синдикалната организация на особено проведена полемика, на която участваха представители от Министерство на финансите, Национален осигурителен институт, депутатите, специалисти, както и представители на университетските среди и обществените сътрудници.
 КНСБ: Сивата стопанска система у нас „ създава “ 23 милиарда лева, необложени с налози и осигуровки КНСБ: Сивата стопанска система у нас „ създава “ 23 милиарда лева, необложени с налози и осигуровки
„ По данни на Асоциацията на индустриалния капитал към 21 на 100 от българската стопанска система може да бъде квалифицирана като сива....

Според Димитров е недокрай добре уравновесена, което я прави незадоволително обективна.
Формулата на предлагането на КНСБ може да бъда изразено с формулата „ 15% + 15% + 15% + необлагаем най-малко “ .
Предложението си от синдиката стимулират с нуждата от повече разполагаеми средства у хората с ниски приходи, което ще увеличи тяхната покупателна дарба. С данъчните промени се цели още стимулиране на потреблението, по-справедливо съответствие сред директните и косвените налози в държавния бюджет, както и ограничение на отрицателния резултат от COVID-кризата.
„ Понеже налозите са насила от страната, призната от обществото, би трябвало да бъдат задоволително високи и задоволително добре събирани, с цел да извършват своята функционалност на съществени доходи в бюджета, който пък да финансира разноските, които обществото е решило, че има потребност - за сигурност, обучение и така нататък В същото време налозите би трябвало да бъдат задоволително ниски и елементарни, с цел да бъдат хората и компаниите стимулирани да ги заплащат, а да не ги заобикалят. Това е едно от главните несъгласия – да намериш салдото в една данъчна система. Балансът в това от кого какво вземаш и на кого го даваш е от значително значение за чувството за правдивост “, разяснява Пламен Димитров, съгласно който всичките проучвания демонстрират, че аргументите за напрежението в страната е възприятието за неправда у болшинството от работещите у нас.
 КНСБ желае необлагаем най-малко, нови налози и фамилно облагане КНСБ желае необлагаем най-малко, нови налози и фамилно облагане
Въвеждане на необлагаем най-малко на равнището на минималната работна заплата за страната, използване на фамилно подоходно облагане, въвеждан...
Кой какъв брой ще завоюва и какъв брой ще загуби?
Ако получавате 1000 лева работна заплата, ще разполагате с 652 лева на година вследствие на въвеждането на измененията, които синдикатът предлага в директното облагане на приходите. Според плановете разноските на всеки човек ще намалеят приблизително с 334 лева на година, в случай че Данък добавена стойност бъде понижено на 15%. Тези две ограничения пък образуват сума от 986 лева на година, с която човек ще разполага, която от КНСБ дефинират като „ тринадесета заплата “.
„ Никой българин няма да пострада от нашата данъчна промяна “, безапелационен бе Пламен Димитров.
Всички хора, които получават приходи над 2500 лева, ще изгубят по линия на измененията в директното облагане, само че ще завоюват по линия на косвеното облагане с Данък добавена стойност, считат от организацията. За да се аргументира дават следния образец: Ако получавате 3000 лева заплата, ще платите 382 лева повече налог върху приходите на годишна база, само че ще разполагате с най-малко 900 лева повече за ползване по линия на смяната в косвените налози. По този метод крайният резултат върху хората с високи приходи още веднъж ще бъде позитивен.
„ Тази данъчна промяна е в подобаващото време за предложение от нас. Една от основните политики в страната са налозите, за това КНСБ се пробва да постави тематика в този момент, с цел да види този, който желае да ръководи страната в идващите 4 години, каква данъчна визия има. Просто желаеме да отворим спор “, означи още Пламен Димитров пред участниците в полемиката.
 Необлагаем най-малко и диференцирано Данък добавена стойност - по-малко беднотия или повече укрити налози? Необлагаем най-малко и диференцирано Данък добавена стойност - по-малко беднотия или повече укрити налози?
Необлагаем най-малко върху приход от 460 лв. т.е. минимална работна заплата и диференцирано Данък добавена стойност – това са основите на стартирана от...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР