Въвеждане на позиция “особен търговски управител, който да действа от

...
Въвеждане на позиция “особен търговски управител, който да действа от
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат забраната за внос и износ на нефтени продукти с произход Русия

Въвеждане на позиция “особен търговски шеф ”, който да работи от името на държавното управление в проблеми като този на рафинерията “Лукойл Нефтохим ”, и възбрана за износа на недопечен петрол и нефтени артикули с генезис Русия ще разисква през днешния ден Народното събрание.

Предложението за основаване на фигурата “особен търговски шеф ” е на “Демократична България ” (ДБ).

В измененията в Закона за административно контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, не е записано категорично името на рафинерията, само че тя влиза в обсега на стратегическите обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност и са част от сериозната инфраструктура в бранш “Енергетика ”.

В претекстовете към законопроекта категорично се показва, че предлагането е по отношение на ограничаващите ограничения против Руската федерация поради войната в Украйна.

В дневния ред е включено и второ гласоподаване на препоръчаната от Движение за права и свободи възбрана за експорт на недопечен петрол и нефтопродукти, които са обект на дерогация, както и въвеждане на режим за облагане по Данък добавена стойност и акцизи, с които да се компенсират високите цени на горивата.

Депутатите избират състав на непрекъснати делегации в интернационалните организации и ще решат дали да възложат на министъра на културата да предприеме стъпки за основаване на Български културно-информационен център в Тараклия.

Пет министри ще дават отговор на общо 25 въпроса на народни представители, половината от тях са заложени към служебния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР