Въвеждане на позиция особен търговски управител“, който да действа от

...
Въвеждане на позиция особен търговски управител“, който да действа от
Коментари Харесай

Забрана за износа на суров нефт и нефтени продукти с произход Русия ще обсъжда днес парламентът

Въвеждане на позиция „ необикновен търговски шеф “, който да работи от името на държавното управление в проблеми като този на рафинерията „ Лукойл Нефтохим “, и възбрана за износа на недопечен петрол и нефтени артикули с генезис Русия ще разисква през днешния ден Народното събрание, заяви БНР.

Предложението за основаване на фигурата „ необикновен търговски шеф “ е на „ Демократична България “ (ДБ).

В измененията в Закона за административно контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, не е записано категорично името на рафинерията, само че тя влиза в обсега на стратегическите обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност и са част от сериозната инфраструктура в бранш „ Енергетика “.

В претекстовете към законопроекта категорично се показва, че предлагането е по отношение на ограничаващите ограничения против Руската федерация поради войната в Украйна.

Предвижда се особения търговски шеф да бъде назначаван от държавното управление за период от 6 месеца, като мандатът му може да бъде удължаван единствено един път, а задачата е да бъде предпазен държавният интерес, когато има заплаха от засягане на националната сигурност или нарушение на ограничаващи ограничения от интернационалните организации, наложителни за България.

В дневния ред е включено и второ гласоподаване на препоръчаната от Движение за права и свободи възбрана за експорт на недопечен петрол и нефтопродукти, които са обект на дерогация, както и въвеждане на режим за облагане по Данък добавена стойност и акцизи, с които да се компенсират високите цени на горивата.
Депутатите ще обсъдят план на решение за разкриване и финансиране на Културно-информационен център на България в Тараклия
Депутатите ще обсъдят план на решение за възлагане на министъра на културата да предприеме нужните дейности за разкриване и финансиране на Културно-информационен център на Република България в град Тараклия, Република Молдова. Това е втора точка в програмата на Народното събрание за през днешния ден, напомня Българска телеграфна агенция. Преди това депутатите ще стартират работа с избор на непрекъснати делегации на Народното събрание в интернационалните организации.

Проекторешението за разкриване на Български културно-информационен център (БКИЦ) в Тараклия е импортирано от ръководителя на Комисията по политиките за българите отвън страната в Народното събрание Костадин Костадинов („ Възраждане “) и членове на комисията от ГЕРБ-СДС и „ Демократична България “.

В регион Тараклия има мощна българска диаспора – 66 % от популацията е с българска етническа принадлежност, а в административния център този % е 78. На територията на Молдова действат 30 просветителни институции (детски градини, съществени и междинни училища), в които към 5000 деца под разнообразни форми учат български език и литература.
Петима министри на парламентарен надзор
Народните представители ще изслушат петима от служебните министри по време на петъчния парламентарен надзор.

На депутатските въпроси ще дават отговор служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, служебният министър на образованието и науката Сашо Пенов, служебният министър на защитата Димитър Стоянов, служебният министър на културата Велислав Минеков и служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова-Благова.

Министър Лечева ще дава отговор първа, като към нея е насочен единствено един въпрос. Към просветителния министър Сашо Пенов има отправени четири. Димитър Стоянов ще отговори на запитване по отношение на опциите да се предотврати цялостната загуба на бойните благоприятни условия на изтребителната ни авиация в преходния интервал сред МиГ-29 и Ф-16. Велислав Минеков ще дава отговор на 7 депутатски въпроса. Но най-вече депутатски питания– 12, има към служебния министър на околната среда Росица Карамфилова-Благова.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР