Въвеждане на пълна и изрична забрана за телесно наказание над

...
Въвеждане на пълна и изрична забрана за телесно наказание над
Коментари Харесай

Въвеждат изрична забрана за шамаросването на деца

Въвеждане на цялостна и експлицитна възбрана за телесно наказване над деца и криминализиране на домашното принуждение планува план на Национална тактика за детето (2019-2030 г.), написа offnews.bg.
Тя е оповестена за публично разискване, след което ще бъде прегледана и гласувана от Министерския съвет.
Планираните ограничения в 73-страничния документ, направен от работна група към Националния съвет за протекция на детето, са обособени в пет области: здраве и здравословен метод на живот; качествено обучение за всички деца; фамилна среда, различна грижа и стандарт на живот; сигурна среда и достъп до правосъдие; отдих и свободно време/детско ежедневие.
В него е заложено още въвеждане на патронажна грижа под формата на постоянни домашни визити от здравно лице за всички деца на възраст 0 – 3 година
В документа не е посочено тъкмо по кое време в границите на интервала ще бъде въведен домашният патронаж, само че се прецизира, че следва основаването на пътна карта.
Една от задачите е България да реализира междинните индикатори на Европейски Съюз за медицински личен състав, достъп до педиатрична грижа, стоматологична грижа, имунизации, болнично лекуване и понижаване на детската смъртност. Тя у нас е два пъти по-висока от междинната за Европейски Съюз.
В тактиката е планувано разширение на мрежата от детски кухни в страната и основаване на стратегии за обезпечаване на здравословно и пълноценно хранене на децата до 3-годишна възраст, които се отглеждат в фамилии в неравностойно положение; увеличение обсега на деца в предучилищна и учебна подготовка за реализиране на 33% обсег измежду децата до 3 година и 95% обсег в групата сред 4 и 7 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР