Въвеждане на изучаването на порнографията в училищната учебна програма предложиха

...
Въвеждане на изучаването на порнографията в училищната учебна програма предложиха
Коментари Харесай

В Европа предложиха да се въведе изучаването на порно в учебната програма

Въвеждане на проучването на порнографията в учебната образователна стратегия предложиха учени от Ирландския народен университет. Според мнението на експертите, такива уроци ще оказват помощ на възходящото потомство да се приготви за същинския полов живот, осведоми " Сън ".

Според изследователите, подрастващите, които самостоятелно се запознават с порното не са способни критично да осмислят какво се случва на екрана, затова го възприемат като реален модел на ролевото поведение, което по-късно може да се отрази неблагоприятно на тяхното здраве и самооценка. Специалните уроци ще помогнат да се направи ясна граница между фикция и реалност. В допълнение, такива уроци ще премахнат безсмисленото, според някои експерти, табу върху секс видеата, които са широко разпространени, но за които никой не говори.

Предложението на учените е подкрепено от Асоциацията за лично, социално, медицинско и икономическо образование (PSHE), която регулира училищните учебни програми. Предполага се, че специализираните учебни занятия, посветени на проблемите във взаимоотношенията, секса и здравето ще се появят в училищата от 1 септември 2020 година.

Понастоящем курсове за полово възпитание вече са въведени в няколко европейски страни, особено в Испания.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР