Въвеждане на 10-годишна абсолютна погасителна давност по отношение на частните

...
Въвеждане на 10-годишна абсолютна погасителна давност по отношение на частните
Коментари Харесай

Край на вечния длъжник у нас! Законът вече е факт

 Въвеждане на 10-годишна безспорна погасителна отминалост във връзка с частните отговорности на физическите лица – това взеха решение депутатите посредством утвърдените на Второ четене промени в Закона за отговорностите и договорите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Предложението е на депутати от " Обединени патриоти “ и цели да запълни празнотата в българското законодателство, в което липса уредба, даваща опция на човек, изпаднало в неспособност да заплаща своите задължения, да стартира процедура по оповестяване на банкрут или да се освободи от отговорностите си след приключване на избран интервал от време.

България е единствената страна от Европейския съюз, която не е въвела безспорна погасителна отминалост за отговорности на жители или процедури за потребителска неплатежоспособност, стимулират се вносителите.

Вносителите считат, че с смяната са предпазени в задоволителна степен и ползите на кредиторите, поради дългия очакван период, в който те могат да провеждат събирането на вземанията си. Десетгодишната отминалост ще стартира да тече от момента на влизане в действие на акта, с който е открито и прието вземането на кредитора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР