Въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на РБ. Преустановяват се

...
Въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на РБ. Преустановяват се
Коментари Харесай

Нови забрани за цяла България заради коронавируса НА ЖИВО

Въвеждаме следните противоепидемични ограничения на територията на Република България. Преустановяват се визитите на паркове, фитнес зали, на открити и закрити публични места. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

Правилата влизат в действие от 00:00 часа тази нощ.


"МВР ще провежда контролно-пропусквателни пунктове на входа и изхода на всеки град и ще ревизират каква е повода за пътуването ", съобщи той.

"Забранява се на лицата до 60-годишна възраст на посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден в интервала от 8:30 до 10:30 ", сподели Ананиев.

Излизайки, хората би трябвало да имат декларация и когато бъдат срещнати от униформените и да дадат декларацията на къде пътуват и с каква цел. Така те към този момент носят своята отговорност ", съобщи Ананиев.

"Хората, които работят отвън регионалните градове, предлагам да изискат от работодателите си такава декларация. Мярката се вкарва, с цел да се ограничи безцелното пътешестване. Идеята е да се понижи бързината на разпространяване на вируса. Призивът е всички жители да съблюдават наредбите. Подготвяйте си документите, с цел да може да бъдете по-бързо тествани на специфичните пунктове ", съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

"Тези ограничения към този момент са в границите на изключителното състояние. Могат да бъдат удължени, в случай че се наложи ", добави Мутафчийски.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР