Въвежда се забрана за пиене на алкохол по улици и

...
Въвежда се забрана за пиене на алкохол по улици и
Коментари Харесай

Пиеш алкохол в столичен парк? 300 лева глоба!

Въвежда се възбрана за пиянство на алкохол по улици и паркове, което води до нарушение на публичния ред. Глобата е от 100 до 300 лева Ограничението е заложено в нова разпоредба за публичния ред, чийто план е качен на уеб страницата на Столичния общински съвет.
Същата глоба се планува и за миенето на автомобилни стъкла, продажбата на печатни издания и друга комерсиална активност на кръстовища и улични платна.
Забранява се и потреблението на фойерверки в часовете от 22:00 до 8:00 вкарва Столичната община.
За нарушителите санкцията ще е от 100 до 300 лева, а при наново неспазване на реда - от 300 до 500 лева Толкова е и глобата за образуване на гонки.
В плана за нова разпоредба се не разрешават шумните увеселения в жилищни здания от 22 до 8 часа. Регламентира се свиренето на музикални принадлежности, пеенето за образование и използването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини в жилищни здания. Тези действия ще може да се правят от 8 до 14 и от 16 до 22 часа.
С новата разпоредба за първи път се регламентира и използването на общински парцели за изява на музиканти, артисти и актьори. Те към този момент ще би трябвало да получат позволение от кмета на съответния регион, а местата, на които ще може да се изявяват, ще бъдат избрани със заповед на кмета. За нарушителите глобата ще е до 100 лева
От 300 до 500 лева санкция или имуществена глоба от 1000 до 1500 лева ще отнасят уредниците на всеобщо мероприятие, които са го провели, без да са получили позволение от кмета.
Предстои разискването на наредбата от СОС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР